Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rakija
  • 20.08.2020. 13:30

Srpske rakije nagrađene u Londonu

Nagrade su osvojile rakije iz destilerija "Tok", "Stara Sokolova" i "Ognjena", u konkurenciji više od 3.000 uzoraka jakih alkoholnih pića iz više od 90 zemalja sa svih kontinenata.

Foto: Valerija Čolović
  • 169
  • 6
  • 0

Domaće rakije iz tri destilerije, članice Nacionalne asocijacije proizvođača rakije "Srpska rakija", dobile su priznanja na Međunarodnom takmičenju za vina i alkoholna pića u Londonu (IWSC International Wine & Spirit Competition), objavio je Savez proizvođača rakije Srbije, a prenela Beta.

Nagrade su osvojile rakije iz destilerija "Tok", "Stara Sokolova" i "Ognjena", u konkurenciji više od 3.000 uzoraka jakih alkoholnih pića iz više od 90 zemalja sa svih kontinenata.

Veliki žiri međunarodnih stručnjka dodelio je destileriji "Tok" dve srebrne medalje za rakije od šljive stare četiri i pet godina. Kako se navodi na zvaničnom fejsbuk profilu destilerije "Stara Sokolova" rakija stara 12 osvojila je srebrnu medalju, a sedmogodišnja bronzu.

Nacionalna strategija za rakiju do kraja godine, ali ispraviti greške u proizvodnji?

"Veliki uspeh s obzirom da je IWSC jedno od najprestižnijih ocenjivanja u svetu i da žiri nema mnogo iskustva sa rakijama. Srećni smo što i na ovaj načim upoznajemo svet sa rakijama i promovišemo u najlepšem svetlu našu zemlju i tradiciju. Stara Sokolova je kvalitet koji neprekidno traje već 25 godina, a o Staroj Sokolovoj 12 sudije su rekle da je rakija vrlo kompleksna i elegantna sa toplim alkoholnim završetkom. Glatka sa malo tanina koji deluju uz note začina i suvog voća", ističu iz ove destilerije.

Bronzana medalja pripala je i rakiji od jabuke staroj osam godina brenda "Ognjena", koju proizvodi preduzeće "Braća Tomašević" iz Prijepolja.

IWSC postoji već 51 godinu i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda.


Tagovi

Srpska rakija Šljivovica Destilerija Tok Destilerija Stara Sokolova Destilerija Ognjena Nacionalna asocijacija Srpska rakija IWSC


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...