Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • UNDP
  • 24.12.2018. 13:00

Sremska Mitrovica: Odobren projekat "Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda"

Cilj ovog projekta je podrška razvoju ruralne ekonomije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, kroz mobilisanje lokalnih proizvođača poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda i subjekata koji se bave seoskim turizmom.

Foto: Pixabay / StockSnap
  • 81
  • 3
  • 0

Sremska Mitrovica dobila je podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kroz odobren grant projekat "Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda", koji realizuje Ruralni centar Sova iz Sremske Mitrovice. Grant je odobren kroz UNDP Projekat "Aid for Trade: Support to Productive Capacities in the Agro-industrial Sector in Serbia", finansiran od strane Ruske Federacije. 

Cilj ovog projekta je podrška razvoju ruralne ekonomije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, kroz mobilisanje lokalnih proizvođača poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda i subjekata koji se bave seoskim turizmom. Pored edukativnog dela u ovoj oblasti, projektom je predviđeno formiranje korpe lokalnih proizvoda, koja će se moći nabaviti kao korporativni poklon, a domaći i strani turisti će korpu ili pojedine proizvode iz nje moći da nabave kod lokalnih seoskih turističkih domaćinstava.

Više informacija o projektu na websajtu Ruralnog centra Sova www.rcsova.com, kao i na sajtu Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica www.arrsm.rs.

Projektom se afirmiše seosko preduzetništvo i zanatsvo, propagira legalna proizvodnja domaćih proizvoda i promoviše ruralni turizam. Svi subjekti uključeni u projekat, i proizvođači i turistička domaćinstva, dobiće i odgovarajuću turističku signalizaciju, kako bi bili što vidjiviji domaćim i stranim turistima. Korišćenjem održivih lokalnih kapaciteta unapređuje se kvalitet života lokalnog ruralnog stanovništva i promoviše potencijal mitrovačkog ruralnog područja.

Korpa
Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda

Ukupna vrednost projekta je 21.250,00 dolara, od čega je iznos kofinansiranja od strane UNDP-a 19.050,00 dolara. Projekat traje do jula 2019. godine.


Tagovi

Sremska Mitrovica Projekat Grant Korpa Seoski turizam Ruralna ekonomija


Partner

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Svetog Dimitrija 6, 22000 Sremska Mitrovica, Srbija
tel: +38122610573, e-mail: info@arrsm.rs web: http://www.arrsm.rs/