Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SPOS
  • 18.03.2020. 10:30

SPOS: Po jedan kilogram meda za najugroženije u cilju borbe protiv korona virusa

Savez poziva sve pčelare SPOS-a da izdvoje samo po jedan kilogram meda i stave ga na raspolaganje državi odnosno lokalnoj samoupravi, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane.

Foto: Julijana El Omari
  • 467
  • 22
  • 0

Republika Srbija iz budžeta za pčelare svake godine izdvaja od poreza građana preko sedam miliona evra za pčelarstvo, a pomogla je pčelarima Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kad nam je bilo najteže, kada je Vlada Republike Srbije na predlog predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića obezbedila pomoć od 50 miliona dinara za završetak Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a "Naš med" doo, koji treba da obezbedi budućnost našem pčelarenju i siguran plasman meda po realnim tržišnim cenama, navodi se na sajtu SPOS-a.

SPOS: Otkazano otvaranje pogona "Naš med", a na pčelinjak samo uz oprez

Iz svih navedenih razloga, Izvršni odbor SPOS-a smatra da svaki pčelar SPOS-a sada treba da izrazi solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od korona virusa, a to su građani stariji od 65 godina. Savez poziva sve pčelare SPOS-a da izdvoje samo po jedan kilogram meda i stave ga na raspolaganje državi odnosno lokalnoj samoupravi, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane. 

'Zato vas pozivamo da najkasnije do 25. marta dostavite svom predsedniku udruženja pčelara po jedan kilogram meda (obavezno u staklenoj tegli bilo kog tipa, sa novim metalnim poklopcem, bez voska na površini meda)', apeluje se na sajtu Saveza.

Med za bolji imunitet i borbu protiv korone

Nakon prikupljanja količina, nadležni će preuzeti med i dostaviti ga našim starijim sugrađanima, kako bi im naš med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus. 

Prirodni preparati od meda kao obavezna preventiva

'Ako neko može da izdvoji više, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni, a ako neko ima mogućnost da donira i propolis kapi, to je takođe poželjno. Prilikom primopredaje meda, predsednik udruženja je u obavezi da vas upiše na spisak donatora, a vaša obaveza je da se potpišete', napominju iz SPOS-a. 

Članovi SPOS-a pozivaju na solidarnost sa željom da se prikupi preko 8.000 kg meda.


Izvori

SPOS


Tagovi

Med Doniranje meda SPOS Korona virus Imunitet Prevencija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...