Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Soroš
  • 01.04.2023. 09:00

Soroš bacio oko na srpski agrar? Kupiću zemlju pre nego što umrem

Iako su njegove dosadašnje aktivnosti bile mahom usmerene na podsticanje političkih promena u raznim zemljama širom sveta, a njegovi poslovi u vezi sa finansijama, danas ovaj preduzetnik u poznim godinama pokazuje ambicije ulaska u svet agrara.

Foto: Depositphoto/ChinaImages
  • 404
  • 103
  • 0

Soroševa fondacija kupuje na hiljade hektara u Vojvodini, vest je koja je procurila iz redova novosadskih agenata koji posreduju u kupoprodajama nekretnina. Fondacija sa kojom se ovaj investitor dovodi u vezu tražila je informacije o cenama i mogućnostima kupovine većih tabli zemlje, najčešće preduzeća pod stečajem iz prošlog sistema.

"Kupiću 10.000 hektara u Srbiji i Rumuniji, pa da mogu u miru da umrem", navodno je u jednom elitnom restoranu u Budimpešti u krugu najbližih saradnika izjavio američki investitor i politički aktivista jevrejskog-mađarskog porekla Džordž Soroš.

Iako su njegove dosadašnje aktivnosti bile mahom usmerene na podsticanje političkih promena u raznim zemljama širom sveta, a njegovi poslovi u vezi sa finansijama, danas ovaj preduzetnik u poznim godinama pokazuje ambicije ulaska u svet agrara. I nije jedini, nedavno smo pisali o ulaganjima Bil Gejtsa.

Na više naših upita o tačnosti informacije, dobili smo samo kratak odgovor pisanim putem "poslovni ciljevi naše fundacije u Vojvodini bili su usaglašeni sa bivšim ministrom i u skladu su sa interesima Republike Srbije. Ostaje nam da obnovimo razgovore sa novom garniturom na vlasti i nadamo se uspehu".

Detalje iz saopštenja možete saznati na ovom linku: https://bit.ly/3LUs6vl.

Pametnom dosta.


Tagovi

Džordž Soroš Zemlja u Vojvodini Kupovina zemlje Američki investitor Bil Gejts


Partner

Agroklub d.o.o SRB

Bulevar oslobođenja 78, 21000 Novi Sad, Srbija
e-mail: info@agroklub.rs web: https://www.agroklub.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)