Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HSS
  • 09.07.2020. 13:00

Smjena na čelu HSS-a, Božidar Pankretić preuzima stranku?

Stolica se nakon lošeg izbornog rezultata ljulja i predsjedniku Hrvatske seljačke stranke Kreši Beljaku, a kao mogući nasljednik spominje se bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić. 

Foto: Marinko Petković
  • 854
  • 147
  • 0

Nakon lošeg izbornog rezultata Restart koalicije na parlamentarnim izborima, stolica se ljulja i predsjedniku Hrvatske seljačke stranke Kreši Beljaku, a kao mogući nasljednik spominje se bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić

Naime, kako doznaje Novi list, predsjedništvo HSS-a 30. će srpnja održati izbornu skupštinu na kojoj će više od tisuću delegata odrediti budućnost te stranke. Sam Beljak, pak, oglasio se na facebooku. "Najveći krivac za ovaj (ipak) neuspjeh sam naravno, kao predsjednik, ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati", naglasio je.

Je li doista izgledno da se kandidira za predsjednika, bivši ministar poljoprivrede, ali i regionalnog razvoja u vladama Ive Sanadera i Jadranke Kosor, i već godinama uspješni poljoprivrednik, zasad nije potvrdio. 

"HSS je moja prva i zadnja politička ljubav i ja sam uvijek spreman pomoći stranci, stojim, što se toga tiče, na raspolaganju. Ne želim da HSS bude na niskim granama. Ali, poznato je da nisam aktivan, najprije bi oni koji ga vode morali raščistiti neke stvari", rekao je jučer Pankretić novinarima Novog lista koji podsjećaju da je potencijalni kandidat za prvog čovjeka izvan politike od parlamentarnih izbora 2011., ali redovito podmiruje sve svoje članske obveze.

Božidar Pankretić: Državno poljoprivredno zemljište je ispit na kojem smo ponovno pali

No i dodao im je da nikad ranije HSS nije bio toliko lijeva stranka te da "svaki predsjednik HSS-a, želi li biti uspješan, mora na neki način pomiriti tri grupacije članova, centriste, one koji više naginju lijevo i one sklonije desnici".

Inače, ova je stranka na izborima uspjela izboriti tek dva mandata dok ih je u proteklom sastavu imala pet. Ulazak u Sabor ostvarili su Krešo Beljak i Željko Lenart. Hoće li se netko od njih dvojice (re)kandidirati za predsjednika, zasad isto nije poznato, a kao jedno od pitanja nameće se i otvara li pad Beljaka mogućnost povratka Marijane Petir u HSS? 


Izvori

Novi List


Tagovi

HSS Krešo Beljak Božidar Pankretić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs