Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2021
  • 10.06.2020. 18:00

Saznali smo koji će se brendovi takmičiti za izbor Traktora godine 2021!

Izbor Traktora godine ove godine se odvija u nešto drugačijem izdanju - onom digitalnom. Danas je predstavljena saradnja sa kompanijom BKT, jednom od vodećih svetskih proizvođača guma, a saznali smo i koji su brendovi koji će se takmičiti u četiri kategorije.

Foto: Facebook/Tractor of the year
  • 337
  • 12
  • 0

Međunarodna nagrada Tractor of the year (TotY) je nagrada agrarnih novinara, njih čak 26, specijalizovanih u domenu poljoprivredne mehanizacije koja se daje najboljem traktoru na evropskom tržištu, a nakon postupka analize i testiranja u četiri kategorije. Ove godine, zbog situacije sa pandemijom COVID-19, odvija se u nešto drugačijem izdanju - onom digitalnom. 

Na današnjem predstavljanju je najavljena i saradnja sa kompanijom BKT, jednom od vodećih svetskih proizvođača traktorskih, građevinskih i teretnih guma.

Kako su najavili, u naredne četiri godine zajednički će istraživati ​​budućnost poljoprivrednog sveta, šireći znanje i razmenjujući svoje iskustvo u području poljoprivredne mehanizacije.

Tri glavne plus dodatna kategorija

Da bi najbolje predstavio tržište i različite vrste vozila, TotY je podeljen u tri glavne kategorije plus jedna dodatna - najbolji održivi traktor. 

Ono što sigurno zanima ljubitelje poljoprivredne mehanizacije je koji će se brendovi takmičiti ove godine za titulu Traktora godine 2021? A to su:

1. kategorija - Traktor godine: Tokom takmičenja međunarodni žiri ocenjuje performanse svakog traktora u pogledu motora, menjača, elektronike, hidraulike, udobnosti kabine, inovativnih tehničkih karakteristika, raznih opcija, dizajna i povezivanja/preciznosti rada. U ovoj kategoriji takmičiće se brendovi: ArmaTrac, Case IH, Claas, Fendt, Kubota, Landini, Massey Ferguson, New Holland i Steyr.

2. kategorija - Najbolji univerzalni traktor: Tu se nalaze višenamenski i komunalni traktori sa motorima sa najviše četiri cilindra, snagom većom od 70 KS i najvećom radnom masom od 8.900 kg. Ocenjivaće se motor, prenos, hidraulika, udobnost, inovativne tehničke karakteristike, mogućnosti, dizajn i svestranost. U ovoj kategoriji našli su se sledeći brendovi: ArmaTrac, Case IH, Fendt, Kubota, Valtra.

3. kategorija - Najbolji specijalizovani traktor: Obuhvata voćarske, vinogradarske, brdske i planinske traktore. Parametri glasanja su motor, prenos, udobnost, okretnost i dizajn. Brendovi koji su ušli u uži krug takmičenja su: Antonio Carraro, Fendt, Landini i Valtra.

Dodatna kategorija odnosi se na Najbolji održivi traktor: Svi traktori koji su ušli u uži izbor iz tri glavne kategorije takođe se kandiduju za ovu nagradu. Ovo nije nagrada za "zeleni" traktor, već za inovativna rešenja sa gledišta održivosti, napominju organizatori.

Najveći izazov savremene poljoprivrede zapravo je kako prilagoditi prinose na održiv način, a traktori igraju ključnu ulogu u postizanju tog cilja: moraju biti udobni, sigurni, efikasni i da što manje zagađuju okolinu. To ide ruku pod ruku sa razvojem novih vrsta motora kao što su električni, hibridni i plinski.

Fendt 942 Vario s 415 KS osvojio titulu Traktor godine 2020!

Prisetimo se, prošle godine je titulu odneo Fendt 942 Vario s 415 KS. Šta Vi mislite, koji će modeli biti zvezde ovogodišnjeg takmičenja Traktor godine 2021? Pišite nam u komentarima ispod članka.


Tagovi

Toty Tractor of the year 2021 Traktor godine Najava brendova BKT Nagrada Kategorije


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!