Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Earth Hour
  • 25.03.2017. 08:30

Sat za našu planetu u 20:30

20:30 je vreme koje bi trebalo da podesite kao podsetnik. Tada će se na svih šest kontinenata ugasiti svetla u znak podrške akciji "Sat za našu planetu".

Foto: WWF
  • 1.239
  • 60
  • 0

Odvojite jedan sat za našu planetu i u 20:30 ugasite svetla. Tako ćete se pridružiti najvećoj globalnoj volonterskoj akciji. Ova ekološka inicijativa krenula je iz Sidneja 2007. godine, a do 2016. ukjučilo se 178 zemalja sa svih kontinenata i stotine miliona ljudi.

Jubilarna akcija

Svetski fond za prirodu (WWF) će po deseti put podsetiti na to da moramo da se suočimo sa posledicama koje nastaju zbog klimatskih promena. U znak solidarnosti, osim svetla u domovima, gasi se i javna i dekorativna rasveta. Mrak predstavlja podsetnik da moramo da osiguramo održivu budućnost planete.

Akcija u Srbiji

Do ove godine u Srbiji se akciji pridružilo 180 škola, 92 nevladine organizacije, 85 gradova i 75 kompanija. Po ugledu na svetske znamenitosti, kao što su Ajfelov toranj, Koloseum ili Big Ben, i kod nas će se svetla ugasiti na Kalemegdanu, Domu Narodne skupštine, hramu Svetog Save, Petrovaradinskoj tvrđavi, Niškoj tvrđavi i na drugim mestima.

Foto: WWF


Izvori

JP Srbijašume


Tagovi

WWF Sat za našu planetu Održivi razvoj Ekologija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer