Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 23.02.2023. 18:00

Rekord u Fendtu: Proizvedeno više traktora nego ikada

Nakon modernizacije proizvodni pogon u Marktoberdorfu postigao rekordnu proizvodnju.

Foto: Fendt
  • 177
  • 40
  • 0

U fabrici Fendt u Marktoberdorfu proslavljaju rekordne rezultate u proizvodnji traktora, izveštava Agrarheute. Otkako postoji ovaj brend, toliko traktora nikada nije napravljeno u jednoj godini.

Uspeh je još značajniji kada se u obzir uzmu problemi s kojima su se svi proizvođači poljoprivrednih mašina suočavali u 2022; poput otežanih isporuka i uskih grla u dostupnosti delova.

Nema krize

Matična kompanija AGCO može se pohvaliti prodajom od 12,7 milijardi dolara i preko 5.000 novoregistrovanih Fendt traktora u Nemačkoj. Taj trend u 2022. pratio je pogon u Marktoberdorfu koji je proizveo 20.000 traktora, što je dugo bio njihov cilj.

Slavlje u Fendtu (Foto: Screenshot/YouTube)

Nakon dogradnje, ovo je jedna od najmodernijih fabrika u svetu gde se proizvode sve serije traktora Vario, dok se na lokaciji u Asbah-Boumenheim izrađuju kabine.

"U 2022. godini mi u Fendtu smo postigli veliku prekretnicu, prvi put u našoj više od 90-godišnjoj istoriji, napravili smo preko 20.000 traktora u jednoj godini", objavio je direktor ove kompanije Kristof Grublinghof.

Izvoze širom sveta

Budući da je Marktoberdorf jedini proizvodni pogon za Fendt traktore, osim onih na gusenicama koji se proizvode u američkom Džeksonu, približna izvozna kvota može se lako izračunati iz podataka o registraciji u Nemačkoj. Prošle godine je u toj zemlji registrovano 5.319 novih Fendt traktora.

Sa ukupnom proizvodnjom od 20.000, oko 14.700 traktora ide na izvozna tržišta, što odgovara udelu od oko 73 odsto.

Svoj rezultat proslavili su i na YouTube:


Tagovi

Fendt Proizvodnja traktora Fendt traktori


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.