Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak ministara
  • 16.05.2016. 11:00

Razvoj agrara kroz saradnju sa susednim zemljama

Ministarka poljoprivrede sastala sa hrvatskim kolegom, Davorom Romićem.

  • 84
  • 3
  • 0

Trgovinska razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između Srbije i Hrvatske u 2015. godini iznosila je 220 miliona evra, istakla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na sastanku sa resornim ministrom Hrvatske Davorom Ramićem.

Treba podstaći srpske proizvođače da izvoze u Hrvatsku

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Srbije, Bogosavljević Bošković ocenila je i da je neophodno dodatno podstaći srpske proizvođače da više izvoze u Hrvatsku, a navela je i da je ostvarena značajna saradnja u procesu evropskih integracija, i to u oblasti politike kvaliteta i zaštite geografskog porekla.

Na sastanku su iskazane jasne namere da dve zemlje još više prodube saradnju u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, naročito kroz saradnju Uprave za agrarna plaćanja Srbije sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju Hrvatske, ali i kroz saradnju stručnih službi iz oblasti zaštite bilja i veterine.

Sprečiti odlazak stanovništva sa sela

Ministar poljoprivrede Hrvatske Davor Romić, je rekao da će biti zadovoljan ukoliko srpske firme budu investirale u većem obimu u Hrvatsku, a da će ta zemlja pomoći Srbiji u svim pitanjima evropskih integracija. Njih dvoje su se saglasili i da bez razvoja nauke i stručnih znanja nema razvoja poljoprivrede i ukazali na neophodnost čvršće saradnje u oblasti ruralnog razvoja, jer u obe države treba sprečiti ubrzani odlazak stanovništva sa sela.

Foto:bigstockphotos.com;budabar


Izvori

beta.rs


Tagovi

Poljoprivredna razmena Davor Romić Snežana Bogosavljević Bošković Stručne službe Izvoz Razvoj poljoprivrede Ruralni razvoj

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao