Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi
  • 18.08.2013.

Propada prosvjed poljoprivrednika?

Smanjuje se broj prosvjednika i traktora u cijeloj zemlji

  • 1.086
  • 129
  • 0

Prosvjednici su masovno počeli napuštati punktove u kontinentalnim županijama. Tako i na najmasovnijem prosvjedničkom punktu kod Đakova, od stotinjak traktora pokraj autoceste ostalo ih je tek desetak.

Antun Laslo smatra kako se među prosvjednike uvukla nervoza, a tako i strah zbog najavljenih kazni za blokadu prometnica, koje sežu i do 30.000 tisuća kuna, zbog čega se jedan veliki dio traktora već povukao s prosvjednih punktova.

Također je otkazan i prosvjedni marš supruga poljoprivrednika koje su najavile da će od Đakova do Zagreba hodočastiti u crnini kako bi “ukazale na tešku situaciju u kojoj su se našle njihove obitelji zbog niske otkupne cijene pšenice i neisplate poticaja”. Supruge poljoprivrednika su se, rekao je Laslo, ipak malo preračunale pa su na kraju shvatile da je put od Đakova do Zagreba dug 250 kilometara i da bi to bilo praktički nemoguće izvesti bez posljedica na njihovo zdravlje.

Ministar Tihomir Jakovina jučer poslijepodne se javnosti obratio na izvanrednoj konferenciji za medije, te je ponovio da država nema dodatnog novca za isplatu poticaja ali da će poljoprivrednicima pomoći drugim mjerama koje su u pripremi.


Tagovi

Prosvjedi Tihomir Jakovina Antun Laslo Kazne


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]