Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tvining projekat
  • 04.02.2021. 10:30

Pripremljen nacrt Zakona o organskoj proizvodnji u okviru tvining projekta

Tokom implementacije projekta, izrađen je zakonodavni okvir u oblasti šema kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i organske proizvodnje u skladu sa acquis communautaire EU.

Foto: Bigstock/Lmbi photos
  • 71
  • 55
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, Odsek za označavanje hrane, šeme kvaliteta i organsku proizvodnju zvanično završava tvining projekat "Jačanje kapaciteta za sprovođenje i dalji razvoj zakonodavstva u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda" koji je finansiran od strane Evropske unije.

Tokom implementacije projekta, izrađen je zakonodavni okvir u oblasti šema kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i organske proizvodnje u skladu sa acquis communautaire EU. Tokom projekta pripremljeni su nacrti Zakona o organskoj proizvodnji i Zakona o šemama kvaliteta za poljoprivredne i prehrambene proizvode i prateći pravilnici, kao i specifikacije tri proizvoda sa zaštićenim oznakama geografskog porekla na nacionalnom nivou, za registaciju na nivou EU.

Cilj projekta je bio da se kroz rad sa ekspertima, obuke i primenu najbolje prakse zemalja Evropske unije (Italije, Francuske i Austrije) unapredi znanje zaposlenih u ministarstvu za kreiranje i sprovođenje agrarne politike u oblastima organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Katalozi proizvoda sa oznakama geografskog porekla dostupni na sajtu MPŠV-a

U okviru tvining projekta, u cilju promocije proizvoda sa oznakama geografskog porekla, Ministarstvo poljoprivrede objavilo je ranije dva kataloga to, "Autentična Srbija", o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom i "Vinsko blago Srbije" o vinima sa zaštićenom oznakom geografskog porekla. Takođe, izrađene su brošure o šemama kvaliteta za poljoprivredne i prehrambene proizvode i o organskoj proizvodnji.


Tagovi

Organska proizvodnja Tvnining projekta Zakon o organskoj proizvodnji Autentična Srbija Vinsko blago Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)