Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organizovana pljačka
  • 19.05.2021. 07:30

Presuda lopovima koji su ukrali žitarice u vrednosti od 1,7 miliona evra

Sedmorica su otuđila 10.000 tona žitarica od kompanije u kojoj su neki od njih bili zaposleni. Sada moraju i u zatvor i da plate odštetu.

Foto: Depositphotos/kiriak09
  • 1.294
  • 65
  • 0

Doneta je presuda sedmorici lopova, pripadnika bande koja je organizovano krala žitarice od 2018. do 2020. godine u nemačkom Oldenburgu. Optuženi su za krađu u ukupnom iznosu od 1,7 miliona evra, a otuđili su 10.000 tona ječma, raži i pšenice od kompanije za stočnu hranu u kojoj su četvorica optuženih bila zaposlena. Preostala trojica članovi su porodice koja radi ni manje ni više nego u putujućem cirkusu. Počinili su ukupno 510 kaznenih dela.

Kako smo već pisali, noću su kamionima odvozili žitarice iz fabrike stočne hrane u Esenu i prodavali ih dalje poljoprivrednim kompanijama. Optuženi su sve priznali na sudu pa im je izrečena kazna. Kako piše agrarheute, najveću je dobio 73-godišnjak iz cirkuske porodice i to u trajanju od pet godina, a optužen je za učestvovanje u čak 477 od 510 kaznenih dela. Njegov 48-godišnji sin i 27- godišnji unuk osuđeni su na četiri godine, a obojica su bili uključeni u počinjenje 316 kaznenih dela.

Utvrđeno je da su četvorica zaposlenih oštećene kompanije umešani u krađu i to u 185 do 282 slučaja. Dobili su uslovnu kaznu u trajanju od dve godine do osam meseci, odnosno tri godine i tri meseca, zavisno od broja kaznenih dela. Portparol suda rekao je da niko od njih prethodno nije bio kažnjavan.

Glavnom optuženom naloženo je da mora da plati 1,6 miliona evra odštete. Naplata se traži i od ostalih, ali u manjim iznosima. 


Tagovi

Krađa Nemačka Lopovi Presuda


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.