Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 09.08.2022. 12:00

Požar na salašu na severu Srbije, vatrena stihija "guta" šume na jugu

Uzroci požara su za sada nepoznati, a povređenih nije bilo.

Foto: Depositphotos/yelantsevv (ilustracija)
  • 407
  • 87
  • 0

Na salašu kod Elemira juče (8.8.) je izbio požar, a gašenje vatre je u toku, potvrđeno je portalu zrenjaninski.com u Policijskoj upravi u Zrenjaninu.

Kako je rečeno, požar je prijavljen oko 13 časova, a na teren je izašlo osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila.

Vatrena stihija je zahvatila objekat koji se nalazi na ovoj lokaciji. Za sada nije poznato šta je uzrok požara. Prema prvim informacijama sa terena, u ovom nemilom događaju nema nastradalih.

Požar na banatskom salašu (foto: zrenjaninski.com)

Gore šume i nisko rastinje

Prema saopštenjima MUP-a Srbije, isti dan vatrena stihija u mestu Pavlje, kod Novog Pazara, koja je zahvatila oko 40 hektara trave i niskog rastinja, stavljena je pod kontrolu i trenutno se sprovodi dogašivanje panjeva u unutrašnjosti požara.

U petak, 5. avgusta, izbio je požar na području opštine Preševo, između sela Rajince, Crnotince, Gornja Šušaja, Golemo Brdo, u kome je bila zahvaćena borova šuma na površini oko 50 hektara

Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije sa zemlje i pripadnika Helikopterske iz vazduha, požar je suzbijen za manje od 24 sata.

Evropom haraju šumski požari - izgorelo više od 600.000 ha

Podsetimo, podaci Zajedničkog istraživačkog centra Evropske unije JRC pokazuju da su šumski požari koji haraju ovog leta starim kontinentom spalili drugu najveću površinu. Štetu je pretrpelo desetak zemalja, a opožareno područje je dvostruko veće od Luksemburga. Ni u jednoj drugoj godini u skupu podataka nije zabeležena tako velika količina spaljenog zemljišta u Evropi do avgusta.


Tagovi

Požari Vatrena stihija Salaš MUP Vatrogasci


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...