Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podignuta optužnica
  • 24.12.2022. 16:30
  • Prijedor

Posvađali se oko oranja njive, pa iz karabina pucao u traktor

Optuženi je iz vojničkog karabina M-48, s udaljenosti od oko četiri do pet metara ispalio jedan metak koji je pogodio prednju levu gumu na traktoru.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 1.590
  • 203
  • 0

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru (BiH) podiglo je optužnicu protiv Č.M. iz Kozarske Dubice zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Kako je navedeno, optuženi je u oktobru 2019. godine u selu Donji Jelovac, pucao iz vojničkog karabina u traktor dok je njime upravljao Bojan Vučen.

Vučen je na njivi, koja se nalazi u neposrednoj blizini kuće optuženog, spremao plugove za oranje, kada mu je pričao Č.M. i rekao kako je on dobio odobrenje od vlasnika da obrađuje tu njivu i tražio da prestane s radovima koje je započeo i otišao u kuću.

Kako je Vučen nastavio s oranjem, optuženi je izašao iz kuće s puškom vojnički karabin M-48, a zatim, dok se Bojan nalazio na traktoru, s udaljenosti od oko četiri do pet metara ispalio jedan metak koji je pogodio prednju levu gumu na traktoru i probušio je. Time je, piše u optužnici, izazvao opasnost po život ovog poljoprivrednika i naneo materijalnu štetu vlasniku traktora Miodragu Vučenu, u iznosu od oko 55.000 dinara.

Po drugoj tački optužnice, on se tereti i da je u pomoćnim objektima i podrumu porodične kuće, znajući da građanima uopšte nije dozvoljeno držanje takve vrste oružja i municije, neovlašćeno držao: vojničku pušku M-48 s jednim metkom u ležištu cevi, automatsku pušku M-70 AB2 s tri napunjena okvira municije - ukupno 90 komada, 61 metak za vojnički karabin i 44 metka za pušku call 7,62.

"Dakle, pucanjem iz vatrenog oružja izazvao opasnost po život ljudi i oštetio tuđu stvar, te neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno. Čime bi, učinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, u sticaju s krivičnim delom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", stoji u potvrđenoj optužnici.


Tagovi

Traktor Oranje Svađa Pucnjava Optužnica Bojan Vučen


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]