Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 26.08.2022. 10:30
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Subotica

Postupak za proglašenje suše tek kad se formira Vlada?

Dok se to ne dogodi ne možemo da pregovaramo ni o otpisu, odnosno umanjenju naknade za odvodnjavanje, zaključuje inicijator protesta subotičkih paora Mirolslav Matković. 

Foto: Martina Popić
  • 189
  • 125
  • 0

U Gradskoj kući Subotice održan je još jedan sastanak gradonačelnika Stevana Bakića sa predstavnicima lokalnih paora. Predstavnik zemljoradnika Miroslav Matković izjavio je da je zadovoljan sastankom na kom se, po njegovim rečima, razgovaralo o tome na koji način lokalna samouprava može pomoći zemljoradnicima pred jesenju setvu, piše subotica.com.

"Dobili smo ponudu za reprogram nekih dugova, ali to smo odbili, jer nam je pomoć potrebna već od jeseni. Neke se stvari moraju utanačiti, da se vidi kako pomoći i kome je najneophodnija ta pomoć, ali se radi na tome da nam se pomogne", kazao je za ovaj medij Matković, inicijator protesta subotičkih paora.

Čeka se nova Vlada

Kada je u pitanju proglašenje suše u subotičkom ataru, što je jedan od osnovnih zahteva lokalnih poljoprivrednika, Matković kaže da će pokretanje postupka proglašenja elementarne nepogode zbog suše morati da sačeka formiranje Vlade Srbije.

"Kada se formira nova Vlada uputićemo još jednom dopis, da se krene u proces koji vodi ka proglašenju suše. Dok se to ne dogodi ne možemo da pregovaramo ni o otpisu, odnosno umanjenju naknade za odvodnjavanje", završava Matković. 

Podsetimo, subotički ratari su nastavili pregovore sa opštinskim vlastima i nakon zvaničnog završetka protesta u Srbiji. Tada su ih iz Gradske kuće uputili na Pokrajinsku Vladu, da bi ih iz Banovine ponovo vratili na opštinu zbog njihovog zahteva o proglašenju suše.

Naredni sastanak delegacije poljoprivrednika i predstavnika lokalne samouprave biće održan sledeće nedelje


Tagovi

Protest Suša Miroslav Matković Zahtevi Stevan Bakić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D