Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna
  • 23.01.2023. 12:00
  • Mačvanski okrug, Glušci

Posle pet meseci: U Mačvi stigla kazna zbog protesta poljoprivrednika

Od vlasnika traktora nisu uzete nikakve izjave, niti je održano ročište, samo je po presudi Osnovnog suda u Šapcu stiglo rešenje o pravosužnoj presudi zbog učešća na protestima.

Foto: Depositphotos/vverve (Ilustracija)
  • 1.973
  • 320
  • 0

Kako prenosi "Pokrenimo Mačvu" na Fejsbuku, na letos održanim protestima i blokadama poljoprivrednika u selu Glušci u Mačvi prisutni su bili i pripadnici MUP-a Srbije, zaposleni u policijskoj stanici Bogatić. Poljoprivredni proizvođači su dobili obećanje resornog ministarstva da ih neće kažnjavati, međutim zaposleni u PS Bogatić su išli od traktora do traktora beležeći registarske oznake, da bi nekoliko meseci posle, vlasnicima stigle kazne.

Zanimljivo je i da od vlasnika traktora koji su dobili kazne nisu uzete nikakve izjave, niti je održano ročište. Jednostavno, po presudi Osnovnog suda u Šapcu - sudska jedinica Bogatić poslala je rešenje o pravosužnoj presudi poljoprivrednicima koji su pokušali da se izbore za bolje sutra i za svoj opstanak.

"Kazna samo meni, tako je i najbolje"

Poljoprivrednik iz mesta Glušci u opštini Bogatić Jovica Đukanović, koji se bavi mlekarstvom, rekao je za Agroklub da je dobio informaciju da će kazna biti upisana samo njemu, jer je on najavio blokadu.

"Pitao sam momke koji su učestvovali da li je nekome još stigla kazna, da se jave, pa da se skupimo, da poplaćamo to, međutim niko se nije javio", kaže ovaj proizvođač i dodaje da ga je jedan prijatelj ranije obavestio da će biti upisan, ili on, ili samo njih nekoliko, jer je tako tražio komandir policije, kako bi se zatvorio slučaj.

"Pošto sam u SUP-u ostavljao svoje podatke prilikom najave protesta, verovatno su zato samo mene upisali, a tako je i najbolje. Mislili su ovi momci da traktorima odemo ispred SUP-a svi, međutim, ja nisam hteo. Nećemo se žaliti, platio sam kaznu i završio sa tim. Platio sam 5.000, tako da sada znam za sledeći put. Nije skupo, idemo dalje", kaže Đukanović.

 Policajac koji ih je slikao, prema rečima ovog poljoprivrednika, nije iz njihove opštine, nego iz Loznice, bar je tako obavešten.

"Kada su od njega tražili fotografije pre mesec dana, nije ih imao, izbrisao ih je, jer zašto bi držao u svom telefonu skoro pola godine slike nečijih traktora. Međutim, pošto u našoj državi uvek ima neko ko zna nekog, tako su došli i do mene", kaže ovaj proizvođač i dodaje da će se ponovo ići u proteste i da misli da se smenom ministra poljoprivrede ništa neće rešiti.

Večeras, 23. januara u 20 sati u restoranu Ris u Bogatiću najavljen je sastanak i pozvani su svi proizvođači mleka iz cele Srbije.


Tagovi

Protesti Kazna zbog protesta Blokade poljoprivrednika Pokrenimo Mačvu Jovica Đukanović Proizvođači mleka Opština Bogatić


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!