Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 31.12.2019. 15:00
  • Međimurska, Sveta Marija

Posječena i otuđena stabla, iz dva traktora istočio gorivo i ukrao akumulatore

Policijska su izvješća i ovaj tjedan prepuna zabilježenih krađa.

Foto: Pixabay/Andreas Almstedt
  • 4.192
  • 214
  • 0

Nakon krađe stoke i peradi, na red su, čini se, došla drva. Naime, kako navodi Policijska uprava sisačko-moslavačka, prijavljena im je krađa drva, počinjena u vremenu od 6. do 9. prosinca u šumi na području mjesta Novo Selo Palanječko.

Nepoznati počinitelj posjekao je i ukrao 12 stabala hrasta lužnjaka. "Ovom krađom nadležna šumarija je oštećena za oko 87.900 kuna, a protiv počinitelja, za kojim se traga, podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku", navodi policija. 

Zasad nepoznati počinitelj, ali na području PU međimurske, porušio je i ukrao nekoliko stabala jasena, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Prema izvješću policije, do krađe je došlo između 21. i 28. prosinca 2019. godine u poljskom predjelu zvanom "Gmajna" u blizini Goričana. 

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Da ne bi bila samo u pitanju drva odnosno posječena stabla, na području iste Policijske uprave zabilježena je i krađa goriva. "U noći s 26. na 27. prosinca 2019. godine, u poljskom predjelu zvanom "Lešće" u blizini Svete Marije, nepoznati počinitelj prerezao je žičanu ogradu i ušao u dvorište gdje je iz dva traktora istočio gorivo i ukrao akumulatore. Potom je ukrao agregat za struju i potopnu pumpu. 

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", navodi policija. 


Tagovi

Policija Krađa drva Posječena stabla Ukrao gorivo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]