Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Štete od grada
  • 18.05.2015. 09:00

Poljoprivrednici pozvani da osiguraju svoje zasade

Iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine obećali su da će predložiti da se nadoknade gubici na poljoprivrednim gazdinstvima nastali usled grada, ali i pozvali poljoprivrednike da osiguravaju svoje useve.

  • 61
  • 3
  • 0

Nakon što su poljoprivrednici iskazali svoje nezadovoljstvo zbog neispaljivanja protivgradnih raketa, koje bi, vjeruju, barem ublažile štete nastale od grada koji je poharao sela u opštinama Kragujevac, Ivanjica, Arilje te još nekoliko opština, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković najavila je da će, nakon što se završi procena štete, na prvoj narednoj sednici Komisije za elementarne nepogode Vlade Republike Srbije, predložiti da se nadoknade gubici na poljoprivrednim gazdinstvima nastali usled grada.

Poljoprivrednicima je uputila poziv da osiguraju svoje zasade jer ne postoji 100 postotna zaštita od grada i drugih nepogoda. "Svedoci smo nepogoda koje su na poljima i gazdinstvima napravile štetu i zato svaki odgovorni poljoprivrednik treba da osigura svoju proizvodnju", istakla je ministar Bogosavljević Bošković i ukazala da je zabrinjava to što je u Srbiji osigurano svega osam odsto poljoprivrednih površina, dok je u zemljama EU to deset puta više - osigurano je oko 80 odsto površina.

Podsetila je tom prilikom i da Ministarstvo poljoprivrede regresira 40 odsto od plaćene premije osiguranja te subvencioniše nabavku protivgradnih mreža. Dodala je i da je sa svojim saradnicima u stalnoj komunikaciji sa poljoprivrednim proizvođačima te u skladu sa mogućnostima i nadležnostima ulažu napore da ih se zaštitii i pruži im se podrška.


Tagovi

Osiguranje useva Protivgradne mreže Subvencije Poljoprivredni proizvođači Snežana Bogosavljević Bošković Nezadovoljstvo Gubici