Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stažiranje u inostranstvu
  • 27.03.2023. 16:00

Plaćeno stažiranje u inostranstvu u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Cilj programa je unaprediti inovacije, znanja, veštine i razvoj rešenja u prehrambenom sistemu. Finansijska podrška za stažiste je značajna.

Foto: Depositphotos/Goodluz
  • 77
  • 7
  • 0

Jedna od najvećih inicijativa u svetu povezanih sa prehranom, EIT Food, omogućava studentima diplomskih studija i doktorandima stažiranje u inostranstvu, u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i to u okviru dva komplementarna programa: RIS Fellowships i RIS Talents. 

Cilj oba programa je unaprediti inovacije, znanja, veštine i razvoj rešenja u prehrambenom sistemu. Stažiranje traje od tri do šest meseci, a prijave su otvorene do 31. marta 2023. godine.

Program RIS Fellowships namenjen je studentima diplomskih studija, diplomiranim studentima i preduzetnicima, a omogućuje stažiranje u renomiranim evropskim kompanijama.

Program RIS Talents namenjen je doktorandima i mladim postdoktorandima. Učesnici će učiti na aktivnostima istraživanja i razvoja, a biće podstaknuti i na učestvovanje u industrijskoj saradnji ili preduzetništvu.

Osim što učestvovanje u ovom programu precizno spaja kandidate sa kompanijama koje omogućuju stažiranje u područjima njihovog interesa koji će steći praktično iskustvo u rešavanju stvarnih problema sa kojima se suočavaju kompanije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, privlačna je i mesečna finansijska podrška u bruto iznosu od 1.500 (Fellowships) do 2.000 evra (Talents). 

Takođe, tu je i učenje od istaknutih stručnjaka u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, upoznavanje sa različitim metodama rada i novim perspektivama i drugo. 

Više informacija i obrazac za prijavu pronađite na službenoj veb stranici programa.


Tagovi

EIT Food Plaćeno stažiranje Poljoprivredni sektor Prehrambeni sektor Stažiranje u inostranstvu Finansijska podrška


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)