Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jul 2018
  • 01.08.2018. 16:00

Pet najčitanijih julskih tema na Agroklub sajtu

Kako ublažiti agresivnost krmača, iskoristiti pesak kao prostirku za krave ili napraviti fermentisano đubre od pokošene trave? Podsetite se najčitanijih tekstova!

  • 157
  • 7
  • 0

Varljivo leto donelo je mnogobrojne probleme poljoprivrednicima. Međutim, na vremenske prilike se ne može uticati, a i naučnici napominju da je mnogo grešaka učinjeno, a nazad nema. Ipak, postoje stvari koje možemo da promenimo, da iskoristimo prednosti, a eliminišemo mane. Zbog toga ste u julu najviše pažnje poklonili praktičnim savetima, ali i finansiranju i inovacijama. Najčitaniji tekst je onaj o agresivnim krmačama, koji ima 5.640 pregleda.

Podsetite se pet najčitanijih tekstova u julu!

Kako ublažiti agresivnost krmača posle prašenja?

Posle prašenja, krmače su najpre uznemirene. One često ustaju i ležu, ne daju prasićima da sisaju, gnječe ih i uglavnom leže na stomaku. Sam čin napada na prasad dešava se iznenada, uz cikanje. Nedugo potom, krmače se smiruju, leže nezainteresovane za okolinu i uglavnom prihvataju prasad u toku tog dana ili sutradan.

Za kuće na selu od Pokrajine po milion dinara bespovratno

Konkurs za dodelu novca mladim bračnim parovima za kupovinu kuća na selima u Vojvodini otvoren je i ove godine. Pokrajina je za tu namenu iz budžeta izdvojila 30 miliona dinara, a prijave na konkurs traju do 25. septembra.

Pesak umesto slame prostirka za krave

U najbogatijim i najrazvijenijim zemljama sveta slamu kao prostirku za krave sve više zamenjuje pesak. Prema dostupnim informacijama, navodno, preko 50% farmi u Sjedinjenim Američkim Državama koristi pesak umesto slame za prostirku. Šta kažu naši stručnjaci?

Šta sa pokošenom travom? Napravite od nje fermentisano đubrivo

Fermentisano biljno đubrivo može da se koristi za zalivanje biljaka ili kao folijarno đubrivo. Osim ishrane gajenih biljaka đubrivo ima antifungicidno dejstvo na prouzrokovače bolesti, privlači gliste u zemljište, tera štetočine.

Prve fotografije novog kombajna Massey Ferguson IDEAL

MF IDEAL se očekuje sa nestrpljenjem od svoje prezentacije na sajmu Agritechnica 2017. Dok je sada žetva u punom jeku, napokon su se pojavile prve slike ovog mega kombajna.


Tagovi

Agroklub Massey Ferguson IDEAL Fermentisano đubrivo Prostirka za krave Konkurs za dodelu novca mladim bračnim parovima Agresivnost krmača


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃