Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgorjela staja
  • 21.09.2019. 09:00

Palio korov - izgorjela susjedova staja i 600 bala sijena

Nekontrolirano paljenje korova često završi ovako.

Foto: Facebook/Vatrogasci Trebinje
  • 533
  • 46
  • 0

Trenutak nepažnje kod paljenja korova može uzrokovati nepovratnu materijalnu štetu, poput požara na staji u selu Jasen u susjednoj BiH. 

Naime, Policijskoj stanici Trebinje, u srijedu je prijavljeno da je u selu Jasen došlo do požara u kojem je izgorjela staja u kojoj se nalazilo oko 600 komada baliranog sijena, vlasništvo S.K, te da je požar lokaliziran.

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed paljenja trave i korova, od strane M.K., nakon čega se vatra proširila na livadu i staju vlasništvo S.K. kojom prilikom je izgorjela staja sa sijenom.

Nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, Okružnom javnom tužiteljstvu Trebinje, protiv M.K. bit će dostavljen izvještaj za počinjeno kazneno djelo izazivanje opće opasnosti.

Palio strnište pa zapalio susjedno neobrano polje kukuruza

Podsjećamo, prošle godine u listopadu, dva požara, u kratkom razdoblju, pogodila su područja nedaleko mjesta Novi Bešinci u Požeško-slavonskoj županiji. Nepoznati počinitelj zapalio je strnište na okolnom zemljištu, nakon čega se požar proširio na zemljište s neobranim kukuruzom u vlasništvu 21-godišnjaka, pri čemu je nastala veća materijalna šteta. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela "Oštećenje tuđe stvari“.

Kako objašnjavaju, kazneno djelo "Oštećenje tuđe stvari“ čini onaj tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar, a počinitelj se kažnjava kaznom zatvora do dvije godine.

Trenje na kombajnu izazvalo požar - vatra progutala 1,5 hektar pšenice

Ovo ljeto, pak, česti su bili požari zbog trenja na strojevima, ali i od udara groma. Tako je na poljoprivrednom predjelu "Cerje“ kod Soljana, . srpnja, oko 15,40 sati, izbio požar u kojemu je izgorjelo oko 1,5 ha usjeva pšenice i oko 3,5 ha strništa. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vrbanje, Soljana i Strošinaca. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

"Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara mehaničko trenje uslijed kvara na regulatoru broja okretaja na kombajnu koji je poljoprivrednoj površini vršio pšenicu.
Vlasniku, 53-godišnjaku iz Soljana, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna"
, navela je tad policija. 


Tagovi

Požar Paljenje korova Izgorjela staja Vatrogasci


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]