Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 15.11.2021. 14:00

Oglasi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u pet opština Srbije

Najviše zemljišta se nudi u Dimitrovgradu, ukupno 5.260 hektara. Period zakupa u ovoj opštini je 15 godina.

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 711
  • 129
  • 0

U toku prethodne nedelje u opštinama Negotin, Ćićevac, Vladimirci, Surdulica, Dimitrovgrad, kao i u gradu Loznici raspisani su oglasi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Rok za prijavu je 16.11.2021. u opštini Vladimirci, odnosno 17.11.2021. godine u ostalim jedinicama lokalne samouprave, izveštava Uprava za poljoprivredno zemljište.

Najviše zemljišta se nudi u Dimitrovgradu, ukupno 5.260 hektara. Period zakupa u ovoj opštini je 15 godina. Na teritoriji opštine Surdulica u ponudi je 2.825 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, sa periodom zakupa takođe na 15 godina, dok ukupna površina koja se nudi u zakup u opštini Negotin je 1.802 ha. U Negotinu se zemljište u katastarskim opštinama Veljkovo, Mokranje, Radujevac, Rajac, Rečka, Rogljevo, Smedovac, Tamnič i Čubra daje na period zakupa od jedne godine, jer je u toku postupak komasacije. Za jedinice javnih nadmetanja u ostalim katastarskim opštinama na području Negotina period zakupa je 15 godina.

U Vladimircima, Ćićevcu i Loznici u ponudi je nešto manja površina državnog poljoprivrednog zemljišta. Vladimirci imaju u ponudi 200 hektara zemljišta raspoređenog u 277 javnih nadmetanja. Na području grada Loznice u ponudi je 182 ha, a u opštini Ćićevac 75 ha poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Detaljne informacije o uslovima prijave, kao i tabelarni prikaz javnih nadmetanja, sva zainteresovana pravna i fizička lica za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta mogu pronaći na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Takođe, na sajtu je objavljeno i detaljno korisničko i video uputstvo za korišćenje aplikacije Digitalno javno nadmetanje, putem koje se vrši prijava na javna nadmetanja.


Tagovi

Uprava za poljoprivredno zemljište Zakup Negotin Ćićevac Vladimirci Surdulica Dimitrovgrad Loznica


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer