Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada Srbije
  • 03.07.2015. 11:30

Odložen protest poljoprivrednika Srema i Mačve

Nakon razgovora u Vladi, poljoprivrednici koji su zbog nezadovoljstva radom Vlade za danas najavili protest, odučili su da ga odlože.

Foto: depsitphotos.com
  • 253
  • 106
  • 0

Poljoprivrednici su u Vladi razgovarali sa predstavnicima kabineta premijera Aleksandra Vučića, ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežanom Bogosavljević Bošković i saradnicima. Prema rečima predsednika Unije poljoprivrednika, koja je i inicirala održavanje protesta, Zlatana Đurića, na sastanku se razgovaralo o svih 12 tačaka koje su poljoprivrednici naveli kao probleme. Odluka o odlaganju protesta donesena je nakon petočasovnog sastanka.

Razrešenje najvećeg problema

Do sada se uspelo razrešiti najveći problem. Reč je, naravno, o problemu nedostatka novca za isplatu biljne proizvodnje prema Zakonu o podsticajima, jer je u agrarnom budžetu za ovu namenu odvojeno i isplaćeno 2,7 milijardi dinara. Đurić je u svojoj izjavi posle sastanka istakao da premijer Vučić ovaj podatak juče nije znao. On je, na Narodnoj skupštini na kojoj se raspravljalo o problemu poljoprivrede, rekao da se redovno isplaćuju obaveze poljoprivrednicima - nedostaje 11 milijardi dinara, pa ispada da resorno ministarstvo i Vlada nemaju iste informacije što je nedopustivo, smatraju u Uniji poljoprivrednika.

Razgovori bi trebalo da se nastave već danas u državnoj administraciji, dok se u ponedeljak očekuje i rasprava o veoma važnom pitanju Pravilnika za meso, med i mleko.

Saglasni oko većine predloženih mera

Predsednik Unije je potvrdio kako su se na sastanku saglasili sa većinom predloženih mera i predlogom da se za konačna rešenja ostavi nekoliko dana. Izrazio je i zabrinutost za opstanak obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, ali i dodao: "U narednih 10 dana od državnih organa očekujemo da se maksimalno angažuju u rešavanju navedenih zahteva i da konačno donesemo rešenja u interesu poljoprivrednika i Srpske poljopprivrede. Zahtev za smenom ministarke poljoprivrede i pojedinaca iz tog resora i dalje stoji i očekuje se da će Vlada Republike Srbije o tome uskoro odlučiti".

Foto: depsitphotos.com; werve


Tagovi

Protest poljoprivrednika Nedostatak novca Isplata biljne proizvodnje Aleksandar Vučić Snežana Bogosavljević Bošković Zlatan Đurić Državni organi Odlaganje protesta Pravilnici Meso Med Mleko

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!