Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Robovski rad
  • 15.09.2021. 18:00
  • Ukrajina

Obećali beskućnicima dobre uslove za rad na farmi - na kraju im pretili batinama

Ukrajinska policija razotkrila je kriminalnu grupu koja je vrebala beskućnike i terala ih na robovski rad na farmi.

Foto: Depositphotos/robert_g (ilustracija)
  • 136
  • 22
  • 0

Javnost se zgražava nad činom članova kriminalne skupine iz Ukrajine koji su ponudili beskućnicima zaposlenje na farmi uz platu od 3.000 do 4.000 grivna (100 do 130 evra, op.a.), besplatni smeštaj i hranu. Međutim, kada su ih dovezli na to mesto, oduzeli su im sve dokumente, mobilne telefone i izrabljivali ih za rad, objavilii su na portalu tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Kako pišu, osumnjičeni su tražili beskućnike na željezničkim stanicama u Kijevu, Dnjepru i Odesi, a umesto obećanog odveli su ih na područje bez odgovarajućih uslova za život.

Radnici su bili prisiljeni da raditi 12 do 16 sati u proizvodnim i skladišnim objektima kao i na poljima tokom sezone žetve. Hrana koju su dobijali bila je pokvarena, a obećani novac im nikada nije isplaćen. Sve vreme su ih nadzirali i kontrolisali njihov odlazak u polje. Po završetku radnog vremena ograničili su im kretanje, ponižavali ih i vršili psihološki pritisak na njih pa im i pretili batinama. 

Izgorele trošne kolibe u kojima žive sezonski radnici, spavali ispred gradske skupštine

"Sproveli smo 18 pretresa na adresama domova i automobila optuženih, tokom kojih su im oduzeti novac, bankovne kartice, mobilni, lap-topovi, pasoši. Policija je 120 ljudi oslobodila radnog ropstva", stoji u saopštenju ukrajinskog MUP-a. 

Preti im do 12 godina zatvora sa ili bez oduzimanja imovine. 


Tagovi

Ukrajina Beskućnici Robovi Rad Farma


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]