Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 28.08.2020. 09:00

Novom G serijom Valtra pokrenula petu generaciju traktora!

Nova G serija je prva u petoj generaciji Valtra traktora i ujedno potpuno nova serija modela koja se uklapa među popularne A i N. Serija G je i prvi traktor u rasponu od 100-135 KS koji nudi SmartTouch kontrolu kao i kompletne mogućnosti precizne poljoprivrede.

Foto: Valtra
  • 1.759
  • 80
  • 0

Valtra je predstavnicima medija u četvrtak 27. avgusta predstavila potpuno novu G seriju traktora koja je ujedno i uvod u ono što su pripremili za iduće proleće, petu generaciju svih ostalih serija i to za njen 70. rođendan. U prezentaciji traktora u petak, 28. avgusta, moći će da učestvuju svi zainteresovani koji se prijave na njihovoj online stranici.

Promocija je zbog epidemije virusa korona i pridržavanja epidemioloških mera u drugačijem obliku nego inače - virtuelnom.

Nova G serija je prva u petoj generaciji Valtra traktora i ujedno potpuno nova serija modela koja se uklapa među popularne A i N. Serija G ujedno je i prvi traktor u rasponu od 100-135 KS koji nudi SmartTouch kontrolu kao i kompletne mogućnosti precizne poljoprivrede. Kao rezultat, popularni SmartTouch terminal sada je dostupan na svim Valtra traktorima u rasponu od 100-400 KS. Valtra Connect telemetrija je takođe standardna za Versu modele G serije, dok je snažna "load-sensing" hidraulika standardna na Active i Versu modelima.

Kompaktna i snažna serija

"G serija je tipičan višenamenski traktor koji se koristi u obavljanju poslova s prednjim utovarivačem, prskanju, proizvodnji hrane za stoku, uzgoju povrća uz tehnike precizne poljoprivrede i tako dalje. Upravljanje bi trebalo da bude jednostavno i sigurno uz snažnu prednju i zadnju hidrauliku i odličnu vidljivost. Sve u svemu, serija G je kompaktna, ali i dalje snažna", rekao je Miko Leikoinen iz Valtre.

dv
G serija je tipičan višenamenski traktor koij se koristi u obavljanju poslova sa prednjim utovarivačem

Iz Valtre napominju da je ova serija jednostavna za rukovanje i održavanje. Napravljena je za zahtevne zadatke prednjeg utovarivača, a osnova njenog dizajna bila je da pruži najbolju vidljivost i udobnost korisniku. Može da se prilagodi u skladu s individualnim potrebama, a tekući troškovi mogu se predvideti upravo zahvaljujući prilagođenim rešenjima za finansiranje i ugovorima o uslugama. Valtrine usluge prodaje Connect, Care i Go omogućavaju bezbrižno korišćenje traktora.

Moderna i prostrana kabina

G serija ima modernu i prostranu kabinu s 5,7 kvadratnih metara stakla, uključujući 0,35 kvadratnih metara na panoramskom krovu. Suspenzija kabine dodatno povećava udobnost zajedno s grejnim staklima, klima uređajem, dodatnim grejačem kabine i USB utičnicom za punjenje koji su dostupni s pomoćnim napajanjem.

vd
G serija ima modernu i prostranu kabinu s 5,7 kvadratnih metara stakla

Versu modeli sa SmartTouch interfejsom mogu pristupiti istim karakteristikama SmartFarminga kao i veći modeli N i T serije. Dostupni su i Active modeli sa mogućnostima automatskog upravljanja i mogućnostima precizne poljoprivrede koji se mogu aktivirati pomoću dodatnog SmartTouch terminala.

Kao što su već i napomenuli, G serija dizajnirana je kao idealan traktor za obavljanje zadataka s prednjim utovarivačem. Nudi odličnu vidljivost, dobar raspored težine, prednji utovarivač koji je integrisan sa šasijom, hidrauličku pomoć koja automatski povećava brzinu motora i Live 3 karakteristiku koja omogućava istovremeno upotrebu do tri različite funkcije prednjeg utovarivača.

"Osim radova na polju i na gazdinstvu, G serija pogodna je i za poslove u šumarstvu. Može da se modifikuje sa uskim blatobranima, čeličnim rezervoarom goriva, polikarbonatskim staklom, šumskim gumama, rotirajućim sedištem i zaštitom kabine. Dodatni svetlosni paket nudi četiri radna svetla spreda i šest pozadi koja se takođe automatski uključuju kada se traktor kreće u rikverc, što olakšava rad u mračnim uslovima", rekli su iz Valtre.

Svestrana transmisija za široke spektre zadataka

Što se transmisije tiče, ova serija ima 24+24R s četiri raspona i šest "powershift" brzina. Prebacivanja s područja B na C i između područja C i D su automatizovana, što olakšava upravljanje traktorom, posebno na ulici. Na tradicionalni Valtra način, ručna kočnica je integrisana sa ručicom reverzora za promenu smera napred-nazad, a vozač može da programira i podešavanja transmisije. Najsporija brzina rada je samo 120 metara na sat, kažu da je to idealno kod uzgoja povrća.

cs
Ručna kočnica je integrisana s ručicom reverzora za promenu smera napred-nazad

"Hill-hold" funkcija zadržavanja na brdovitim predelima održava traktor nepomičnim čak i na strmim brežuljcima bez upotrebe kočnica.

Minimalna zadnja podizna snaga je 50 kN preko cele visine podizanja i 30 kN napred. Dostupna je i prednja kardanska osovina.

Pouzdan i kompaktan AGCO Power motor

Da ne zaboravimo da spomenemo i glavnu stvar koja pokreće ovaj traktor, to je četvorocilindrični 4,4-litarski AGCO Power motor. Njegova kompaktna veličina omogućava vrlo nizak prednji deo koji pruža dobru vidljivost. U skladu je sa emisijom Stage V (EURO VI) motora bez recirkulacije izduvnih gasova. Svi modeli nude pojačanje snage već pri brzinama u radu na polju, tokom vožnje u B5 ili većim brzinama. Valtrino tradicionalno Sigma Power pojačanje snage takođe je dostupno za PTO.

Tablica: Tehničke specifikacije modela G serije traktora

Model

Snaga (KS/kW)

Pojačana snaga (KS/kW)

Obrtni moment Nm (std/snaga)

G105

105/78

110/82

440/470

G115

115/85

120/90

460/510

G125ECO

115/85

125/93

518/555

G125 std

125/93

130/97

520/540

G135

135/100

145/107

550/560

G125 Eco je EcoPower model s ekonomičnom potrošnjom goriva koji omogućava vozaču izbor između Power ili Eco načina rada koji smanjuje brzinu motora uz povećanje obrtnog momenta do 555 Nm. Valtrini EcoPower modeli čuvaju životnu sredinu, štede novac i sluh zahvaljujući nižem niovu buke.

Serijska proizvodnja već započela

Zainteresovani kupci se sigurno pitaju kada će ovaj model biti u prodaji. Serijska proizvodnja je već počela. U Finskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj kupci će od septembra ove godine moći da rezervišu jedan od novih traktora putem interneta. Nakon plaćanja naknade za rezervaciju, kupac će biti u mogućnosti sa lokalnim prodavcem da razgovara o svim pojedinostima, kao što su brojne opcije i mogućim zamenama staro za novo.

Nova G serija dostupna je u četiri nivoa opreme: Basic, Comfort, Technology i Technology Pro. Kupci će takođe moći da iz fabrike u Finskoj naruče svoje traktore serije G napravljene po željama i meri, kao i sa prilagođenim karakteristikama Unlimited Studia.

Više fotografija nove G serije pogledajte u galeriji ispod teksta!


Foto prilog


Tagovi

Valtra Nova serija traktora G serija Nova generacija Peta generacija PMT Prezentacija


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner

Inter-Agrar Srb d.o.o

Međunarodni put 165, Čenej, 21233 Novi Sad, Srbija
tel: +381 (0) 21 221 4939, e-mail: info@inter-agrar.com web: http://www.inter-agrar.com