Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar poljoprivrede
  • 26.10.2020. 10:00

Novi stari ministar poljoprivrede sa najdužim mandatom od 2000.

Od avgusta 2016. godine Nedimović obavlja dužnost vođenja ovog ministarstva i sa reziborom na ovu fukciju postaće ministar koji se od 2000. godine najduže zadržao na ovom mestu.

Foto: Zorana Bogdanović
  • 448
  • 19
  • 0

Mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke imena ministara u novoj Vladi, gde ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ostaje već drugi mandat Branislav Nedimović.

Od avgusta 2016. godine Nedimović obavlja dužnost vođenja ovog ministarstva i sa reziborom na ovu fukciju postaće ministar koji se od 2000. godine najduže zadržao na ovom mestu.

Kako prenose agencije, na početku pandemije korona virusa postavljen je na čelo kriznog Štaba za nišavski i tolički okrug, a zbog toga što je bio prvi na listi stranke, u medijima se špekulisalo i da će biti postavljen za premijera.

Da li je komasacija zemljišta u selima Šumadije regularna?

Tokom dosadašnjeg mandata zalagao se za nove mere agrarne politike, među kojima su komasacija, veliki državni projekat u okviru Programa Srbija 2025, gradnju sistema za navodnjavanje, kupovinu novih traktora.

Inače, Branislav Nedimović svoju političku karijeru počeo je kao narodni poslanik u okviru Demokratske stranke Srbije u Narodnoj skupštini 2003. godine. Te funkcije se odrekao 2008. zbog funkcije gradonačelnika Sremske Mitrovice. Zatim je napustio DSS i učlanio se krajem 2010. godine u Demokratsku stranku.

Pet godina kasnije, odnosno 2015. učlanio se u Srpsku naprednu stranku, a od 2016. godine je član predsedništva. Potpredsednik je i Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj.

Rođen je 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Oženjen je i otac dvoje dece.


Tagovi

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Vlada Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...