Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi poljoprivrednici
  • 11.03.2021. 10:00

Novi Sad: 22 miliona dinara za podršku mladim poljoprivrednicima

Najveći deo budžeta za poljoprivredu, odnosno 22 miliona dinara biće usmereno na podršku mladima u ruralnim područjima, kako bi oni bili dodatno motivisani da žive i rade na selu.

Foto: Bigstock/Yastremska
  • 259
  • 16
  • 0

Podrška poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Novog Sada proteklih godina postepeno i konstantno raste, tako da je za ostvarivanje različitih podsticajnih mera u ovogodišnjem gradskom budžetu planirano ukupno 52 miliona dinara što je za pet miliona više nego lane.

Najveći deo tog iznosa, odnosno 22 miliona dinara biće usmereno na podršku mladima u ruralnim područjima, kako bi oni bili dodatno motivisani da žive i rade na selu, odnosno da otvaraju nova radna mesta za sebe i članove svojih porodica, prenose Večernje novosti.

Početkom februara rapisan je konkurs za podršku mladima poljoprivrednicima sa područja Vojvodine. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000 dinara i ne manji od 500.000 dinara. Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. 

Za organsku proizvodnju 5,5 miliona dinara

Osim mlade poljoprivrednike grad Novi Sad nastaviće da podržava i druge grane agrara ali i razvoj i unapređenje organske biljne proizvodnje, koja je trenutno zastupljena na ukupno 55,9 hektara. Za tu namenu planiran je iznos od 5,5 miliona dinara, odnosno za 500.000 više nego u lanjskom budžetu.

Predlog programa podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju naći će se na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada, u petak 12. marta.


Tagovi

Budžet Grad Novi Sad Konkurs Mladi poljoprivrendici


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...