Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odbjegle ovce
  • 12.12.2019. 15:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Noćni pohod: 200 ovaca okupiralo poslovnu zonu Zagreb istok

Oko 200 ovaca odlučilo je otići u samostalnu šetnju bez svoga pastira. Našle su se u blizini trgovačkog centra IKEA.

Foto: Pixabay/Capri23auto (ilustracija)
  • 1.057
  • 199
  • 0

U blizini IKEE noćas se stvorila neviđena gužva. Stado od oko 200 ovaca slobodno je šetalo po kružnom toku uz poznati trgovački centar, u poslovnoj zoni Zagreb istok.

"Nikada nisam vidio tako nešto, na kružnom toku ih je bilo valjda 200. Nitko ih nije čuvao, nisam vidio nikakvog pastira. Policija je bila tamo i nitko više", izjavio je za 24 sata čovjek koji se ondje zatekao. O svemu je obaviještena Zagrebačka policija gdje su rekli kako zbog ovog nesvakidašnjeg događaja u prometu nije bilo gužve.

Po svemu sudeći, pastira uz ovce nije bilo, a ni pastirskog psa čuvara. Osoba koja je ondje uočila ovce, kaže kako ih ondje kasnije, nakon sat vremena nije zatekla.

Moguće je da su ovce koje su otporne na niske temperature bile na otvorenom pa vlasniku jednostavno pobjegle iz tora. Ne bi to bilo prvi puta da ovce u potrazi za pašom zalutaju na prometnice. 

Podsjetimo, u Španjolskoj je ne 200-tinjak, nego čak 1.300 ovaca, dakle šest puta više, odlutalo u grad i napravilo totalni kaos u prometu. Kako se to dogodilo? Pastir je zaspao, a policiju su uzbunili uzrujani građani koje je u rano jutro probudio meket ovaca. 

Kada pastir zaspi, ovce kolo vode!

Sreća pa su ove naše, zagrebačke, brzo uočene, dok još nije bilo prometa uz ionako najčešće kaotični prilaz velikom trgovačkom centru. 

E sad, je li pastir zaspao ili se negdje "grijao", vjerojatno nikada nećemo saznati. Najvažnije je da nitko nije nastradao. 


Izvori

24 sata


Tagovi

Pobjegle ovce Pastir Stado Zagreb IKEA


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije