Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 26.02.2021. 07:30

Nakon nove serije S8, može li se očekivati dolazak najjačeg Masseya?

Ove pretpostavke i nisu potpuno bez osnova ako se ima u vidu da vlasnik brenda, AGCO grupacija ima tehnologiju za serijsku proizvodnju takvih traktora.

Foto: Massey Ferguson
  • 143
  • 8
  • 0

Da li nam Massey Ferguson sprema nakon prošlogodišnjeg lansiranja S8 serije traktora, uskoro i novo iznenađenje, pitaju se na italijanskom portalu "tractorum", a prenosi poljski farmer.

Nagađanja idu u smeru proširenja ponude ovog renomiranog proizvođača poljoprivredne mehanizacije na traktore najvišeg segmenta snage. Ove pretpostavke i nisu potpuno bez osnova ako se ima u vidu da vlasnik brenda, AGCO grupacija, koja, podsetimo, uključuje i Challanger, Fendt i Valtru, ima tehnologiju za serijsku proizvodnju takvih mašina.

Procenjuju da bi se nova Massey Ferguson 9S serija najverovatnije zasnivala na linijama dizajna kabine nadahnutim novim "osmicama", ali Fendt 1000 Vario podešavanjima. Dakle, u ponudi bi mogla biti Powershift transmisija Dyna-7, kao jeftinija alternativa Fendt-u, a već je prisutna u MF 8S modelima, ili ipak Fendt-ov tradicionalni Vario prenos.

Inače, Fendt 1000 Vario ima motor snage od 396 do 517 KS, pa se može pretpostaviti da bi i budući MF 9S sa novom generacijom Sisu motora mogao biti sličnog raspona jačine. Uzimajući u obzir AGCO hijerarhiju u kojoj je Fendt na pijedestalu, MF 9S bi verovatno imao nešto manje konjskih snaga, pretpostavljaju ovi izvori dodajući kako to ne bi bio najjači Massey ikad.

Kompanija Industrija mašina i traktora u bivšoj Jugoslaviji je po Massey-ovoj licenci proizvodila model IMT 5500, svojevremeno najjači traktor u Evropi, koji je imao 517 KS, ali to je, međutim, bio zglobni traktor.

Sve u svemu, ostaje da vidimo da li će se u društvu najsnažnijih kojim trenutno dominiraju Case IH, New Holland, John Deere i Fendt naći i Massey Ferguson, ili će sve ostati samo nagađanja.


Tagovi

Traktor Massey Ferguson AGCO korporacija Sisu motor


Autorka

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s višegodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija između kojih je i TotY. Osim perom, voli da beleži i objektivom.