Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Solis 26
  • 12.03.2023. 18:00

Najprodavaniji model traktora u Nemačkoj ima samo 26 KS

Mali traktor se prodavao po ceni od 9.000 evra. Zašto je toliko zanimljiv tržištu?

Foto: YouTube/screenshot
  • 601
  • 67
  • 0

Najprodavaniji model traktora u Nemačkoj prošle je godine bio indijski Solis 26, piše Agrarheute. Ima tek 26 konjskih snaga, a dostupan je sa kabinom i prednjim utovarivačem. Reč je o brendu indijskog proizvođača Sonalika ITL. Cena mu je oko 9.000 evra, a prodato je 966 primeraka.

Zbog svoje kompaktnosti omogućuje niz aktivnosti na svim vrstama zemljišta i gazdinstva. 

Opremljen je hidrauličkim servo upravljačem i kapacitetom podiznih poluga od 600 kg. Ima snažan pogon na sva četiri točka i efikasan vučni kapacitet koji omogućuju nesmetan rad. Uz opcionalno grejanu kabinu, ostvaruje potencijal tokom cele godine.

Ko su vodeći brendovi i modeli sa preko 51 KS?

Kada je reč o brojkama o registraciji, u Nemačkoj se dugo spore oko toga koji se računaju, a koji ne. Strukovno udruženje proizvođača poljoprivrednih mašina (VDMA) svoje podatke deli na modele do 50 KS i one sa snagom motora preko 50 KS. Vođeni su idejom da su male mašine za opštine, održavanje pejzaža ili privatna domaćinstva nemaju nikakve veze s traktorima za poljoprivredu.

Kada se posmatraju modeli preko 51 KS, na prvom je mestu je Fendt 724 Vario, a prošle godine je registrovano 887 novih komada. Godinama je model iz serije 700 bio najprodavaniji.

Koji traktori su u Nemačkoj najprodavaniji? Zeleni!

Na drugom mestu omiljenih je John Deere model 155, a slede ga 6R 155, 6155R i 6155M sa 768 novoregistrovnih. Treće mesto zauzima 516 Vario koji je prodan 712 puta.

Ova tri modela zajedno imaju tržišni udeo od 7,8 odsto.


Tagovi

Traktor Najprodavaniji traktor Fendt John Deere Solis 26 Mali traktor Nemačka


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u