Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada d.o.o.
  • 19.04.2018. 18:00

Najprodavaniji domaći traktor - Tuber već 11 godina na tržištu!

Tuber, traktor tvrtke Entrada, jedanaestu godinu uspješno brodi hrvatskim i europskim tržištem

Foto: Vedran Stapić
  • 6.210
  • 383
  • 0

Traktor domaće proizvodnje, Tuber, labinske tvrtke Entrada d.o.o. Josipa Kontuša, već se jedanaestu godinu uspješno razvija i brodi na tržištu. Rađen je po mjeri i potrebama domaćeg farmera, a uz njega nude i brojne priključke iz njihove proizvodnje. Njegov uspjeh danas mjerimo kako na domaćem tako  i na europskom tržištu. Isto tako, postoji  ambicija daljnjeg rasta, razvoja i širenja na nova tržišta.

Prvi traktor, otkriva nam direktor firme, sklopljen je 2007. godine. U prvoj verziji je imao 40 konjskih snaga, a potom su na zahtjev tržišta krenuli u proizvodnju i jačih traktora od 52 KS. A znate li otkud uopće ime Tuber? Mi nismo znali pa smo pitali:

Prvi Tuber sklopljen 2007. godine

"Tuber je tartuf. Ideja za ime došla je od istarskog tartufa", otkriva nam Kontuš. Kada  su razmišljali o proizvodnji traktora htjeli su prozvesti jedan nacionalni traktor koji će zamijeniti sve traktore koji su dotad bili na tržištu. Željeli su da to bude traktor s prednjim pogonom, hidrauličnim volanom i svim potrebnim što zahtjeva današnja norma.Traktor koji će koristit sve priključke potrebne za rad poljoprivrednika, OPG-ovaca ili komunalnih službi.

Veliko zanimanje za domaći traktor bilo je i na Proljetnom bjelovarskom sajmu

"Ideja je da bude opremljen svim mogućim priključcima i potrebnim svojstvima. Znači, jedan prihvatljiv traktor za poljoprivrednika, da je dobro pozicioniran i cjenovno i kvalitetom. U prvoj varijanti je bio jačine 40 KS. Nakon dvije godine, uvidjeli smo da tržište zahtjeva jači traktor, te smo krenuli  u proizvodnju traktora od 52 KS. Prvi Tuber sklopljen je 2007. godine i mogu reći da smo pogodili, ostvarili našu zamisao. Tržište je prihvatilo Tubera. Ne samo domaće, nego i susjedne zemlje", ponosno govori vlasnik tvrtke. 

Nakon 11 godina Tuber je prepoznat kao stabilan proizvod, a na domaćem tržištu, sigurno je, razlozi za kupnju su praktične, ali i emotivne prirode.  

"Radi se o tome da gro naših kupaca ide baš na domaći proizvod. Tu je sveukupna logistika, servis, rezervni dijelovi, svako pitanje se rješava u roku 48 sati, a odgovor krajnji korisnik dobiva u roku 24 sata. Danas naš kupac, da li OPG, komunalna firma ili netko drugi, ne želi, stane li mu traktor na njivi, čekati da mu dođe servis za 15 dana iz susjednih zemalja. Mi smo zadovoljni zbog toga što su kupci to prepoznali", kaže nam Kontuš. 

Nezaštićenost domaćeg proizvođača

Do sad je prodano preko 2000 traktora Tuber. Tuber, naglašava, ima sve europske homologacije i to im je garancija da mogu prodavati na hrvatskom, europskom i svjetskom tržištu. I tu je i garancija kvalitete.

Tvrtka Entrada poštuje sve EU norme koje proizvodi moraju zadovoljavati

"Mi pratimo sve norme koje naši proizvodi moraju zadovoljiti. Prilagođavamo se svakodnevno i s aspekta sigurnosti i svega drugog. Jer što sutra? Što 2020. kad više nećete moći prodavati traktore s mehaničkim motorima nego Common rail s manjom emisijom ispušnih plinova?", dodaje Kontuš zaključujući da je velika nelogičnost što kroz mjere ruralnog razvoja kupci EU sredstvima mogu kupovati i rabljenu mehanizaciju. Dok naši proizvođači moraju zadovoljavati sve EU norme, s druge strane možemo uvoziti traktore stare 30 godina i prodavati ih i registrirati na našem tržištu.

"Tu nas nije nitko zaštitio. S jedne strane mi moramo pratiti norme, paziti na emisije plinova, čuvati okoliš, a s druge strane se uvozom rabljenog traktora može zagađivati", zaključuje Josip Kontuš.


Fotoprilog


Tagovi

Tuber Entrada Josip Kontuš Traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!