Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jun 2018
  • 02.07.2018. 16:00

Najčitanije u junu na Agroklub sajtu

Protesti, saveti i prva presuda za trovanje divljači najčitanije su junske teme!

Foto: Aleksandra Kekić
  • 155
  • 7
  • 0

Jun je bio turbulentan mesec, koji su obeležili protesti malinara, kao i građana, kada je reč o ceni goriva, ali i nezadovoljnih poljoprivrednika. Bilo je sastanaka, prijava, odlaganja, a na samom kraju i prekida svih ovih događanja. Logično, upravo je jedan takav tekst i najčitaniji. "Protest poljoprivrednika - znak upozorenja" je priča koja je naišla na vašu pažnju 11.460 puta!

Kao i obično, veliko interesovanje izazivaju i korisni saveti, koji su u vezi sa aktuelnim radovima ili pojavama. Naravno, svaka nov vest ili ekskluzivitet zauzme visoku poziciju, kao što je slučaj sa prvom presudom zbog trovanja divljači.

Podsetite se pet najčitanijih tekstova iz juna!

Protest poljoprivrednika - znak upozorenja 

Poljoprivrednici iz nekoliko nekoliko mesta u Vojvodini - u opštinama u Banatu, Staroj Pazovi, Malom Crniću, Somboru i još oko 15 mesta, organizovali su protestnu vožnju, nezadovoljni cenama goriva. Na ovaj način su se priključili protestima koji traju od petka. Ako problem ne bude rešen, protest traktorima će biti radikalizovan. 

Ova najava radikalizacije protesta nije održana, a pojedinim poljoprivrednicima koji su učestvovali u blokadi saobraćaja, stigle su prijave. Više u tekstu Nema ukidanja akciza - poljoprivrednicima stižu pozivi iz policije.

Kako oterati muve iz kuće i štale prirodnim sredstvima?

Leto je period godine kada nam dosađuju muve. Osim što su dosadne, one prenose mnoge zarazne boleste, posećuju smetlišta, bačenu hranu i veoma lako na našu hranu mogu preneti prouzrkovače raznih oboljenja. U borbi protiv muva mogu nam pomoći narodna sredstva.

Paoru pola godine zatvora zbog trovanja divljači!

Zemljoradnik iz banatskog sela Radojeva, odlukom Osnovnog suda u Kikindi, nepravosnažno je osuđen sa šest meseci zatvora zbog trovanja divljači. To je, prema nepotvrđenim informacijama, prvi slučaj u novijoj istoriji Srbije da neko zbog ovog dela bude osuđen na zatvorsku kaznu!

Zaštita paradajza, krompira i vinove loze od prouzrokovača plamenjače

Vremenske prilike praćene velikom količinom padavina obezbeđuju izrazito povoljne uslove za razvoj biljnih bolesti na povrću i vinovoj lozi. Plamenjača je jedna od ekonomski vrlo značajnih bolesti u proizvodnji paradajza, krompira i vinove loze. 

Malinarima stiže podrška iz još 13 opština

"Ukoliko ne dođe do dogovora sa hladnjačarima, Arilje, Ivanjica i Požega kreću u radikalizaciju protesta", rekao je za list Polimlje Vladan Popadić, predsednik Skupštine udruženja "Limska dolina".

Do ovoga nije došlo, jer su malinari bili zadovoljni razgovorima u Vladi, o čemu možete pročitati u tekstu Sastanak sa malinarima: Nacionalni savet za malinu će utvrditi proizvođačke cene.


Tagovi

Jun 2018 Agroklub Protest Malinari Kako oterati muve Zatvor zbog trovanja divljači Zaštita paradajza Plamenjača


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D