Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest malinara
  • 04.06.2018. 12:00

Malinarima stiže podrška iz još 13 opština

"Ukoliko ne dođe do dogovora sa hladnjačarima, Arilje, Ivanjica i Požega kreću u radikalizaciju protesta", rekao je Vladan Popadić, predsednik Skupštine udruženja "Limska dolina".

Foto: Novosti / A. Rovčanin
  • 6.706
  • 334
  • 0

Malinarima iz Prijepolja, Priboja, Ivanjice i Užica, koji već treći dan blokiraju put Prijepolje-Bijelo Polje ka Crnoj Gori, danas će se pridružiti poljoprivrednici iz još 13 opština Zapadne Srbije, zahvaljujući podršci saveza "Srpska malina". Biće održan i sastanak Grupacije proizvođača svežeg i smrznutog voća u Regionalnoj privrednoj komori u Užicu gde će predstavnici malinara ponovo izneti svoje zahteve.

"Ukoliko ne dođe do dogovora sa hladnjačarima, Arilje, Ivanjica i Požega kreću u radikalizaciju protesta", rekao je za list Polimlje Vladan Popadić, predsednik Skupštine udruženja "Limska dolina".

Malinari počeli proteste - traže cenu od 180 din/kg

Čadež: Cena se formira na svetskom tržištu, a država može samo da olakša proizvođačima

Na delu magistralnog puta koji je u blokadi juče je bilo oko 2.000 malinara. Očekivali su da im se obrati neko od predstavnika Vlade i nadležnih ministarstava, te da im ponudi prihvatljivo rešenje. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da se do rešenja može doći samo razgovorom. Dodao je da se  cena maline formira na svetskom tržištu, a da država može samo da olakša proizvođačima, prenosi RTS:

"Danas ćemo razgovarati sa svim učesnicima u procesu proizvodnje tog voća i potražićemo rešenje. Biće otvoreno svako pitanje i pokušaće se da se unutar industrije nađe rešenje".

Nedimović: Država ne može da utiče na cenu

List Polimlje prenosi i izjavu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića: "Oni traže cenu, a na to država ne može da utiče. Ne znam do kada će trajati blokada, to zavisi od njih. Ispunjeno je ono što su tražili ranije, a to je formiranje Nacionalnog saveta za malinu, kao i da se reši problem sa đubrivom. To je sve rešeno, a kod cene država ne može ništa".


Tagovi

Protest malinara Malinari Prijepolje Blokada puta Marko Čadež Vladan Popadić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.