Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trka traktora
  • 05.06.2019. 18:00

Ludi Rusi: Traktoristi na trci dostizali i 100 km na sat

Ruski traktoristi morali su proći rutu dugu deset kilometara i savladati oštre zavoje, vodene prepreke, uzvišenja i brze deonice. Na veoma zavojitom asfaltu, traktoristi su ubrzavali i do 80, a negde i 100 kilometara na sat.

Foto: Depositphotos/Baranov_Evgenii
  • 551
  • 16
  • 0

Da traktori nisu samo vozila za obavljanje poljoprivrednih poslova nego mogu biti odlična atrakcija, dokazala su 33 ruska traktorista koji su proteklog vikenda "upregli" sve konjske snage svojih mašina u zanimljivoj trci. 

Nisu ih omele ni letnje vrućine, blato i prašina kako bi učestvovali u ovoj već 17 godina jedinstvenoj trci Bison Track Show održanoj u nedelju, 2. juna u južnoj regiji Rostova koju je posetilo 40 hiljada ljudi. Zahvaljujući organizatorima, ali i podršci vlade regije Rostov, ovaj događaj jedan je od najpoznatijih i najmasovnije posećenih na jugu Rusije, navodi rg.ru.  

Prva nagrada Ant - Zetor 4135F

Traktoristi koji su učestvovali borili su se za glavne nagrade: traktor Ant - Zetor 4135F, beloruski traktor MTZ-82 i MTZ-81 i rasipač đubriva. Vrednost nagradnog fonda bila je oko sedam miliona rubalja (više od 11 miliona dinara). 

Ministar poljoprivrede i hrane regije Rostov, Konstantin Račalvski istakao je kako je podizanje ugleda poljoprivrednika i opremanje domaćinstava novom mehanizacijom prioritet rada Vlade Rostova. 

"Ovakvi događaji povećavaju ugled i naglašavaju važnost rada u ruralnim područjima, omogućavaju građanima da vide kakvi heroji rade na terenu i da shvate da ih treba poštovati i sa njima se ponositi", naglasio je Račalovski .

Bison Track Show prvenstveno je usmeren na unapređenje profesije traktorista i privlačenje mladih ljudi u agroindustriju. 

Vozili do 100 km na sat

Glavni fokus takmičenja traktora bio je na brzini i "borbi". Traktoristi su morali proći rutu dugu deset kilometara i savladati oštre zavoje, vodene prepreke, uzvišenja i brze deonice. Na veoma zavojitom asfaltu traktoristi su ubrzavali i do 80, a negde i 100 kilometara na sat. 

Gledaoci su zadržali dah kada je jedan od traktora udario u stog sena u blizini mesta gde su stajali fotoreporteri koji su na vreme pobegli pa na sreću, niko nije ozleđen. 

Pobednik trke je Vjačeslav Mironov iz Moskovske regije i upravo su njemu uručeni ključevi rusko - češkog traktora Ant-Zetora kapaciteta 136 konjskih snaga

Trka Bison Track Show prvi puta održana je 2002. godine i do sada ju je posetilo oko 500 hiljada gledaoca. Osim turista iz svih ruskih regija, dolaze i turisti iz Nemačke, Holandije, Španije, Italije, Francuske, Švajcarske, Velike Britanije, ali i SAD-a, Južne Koreje, Brazila i Argentine. 

U nastavku pogledajte video: 


Tagovi

Trka traktora Bison Track Show Rusija Konstantin Račalovski Nagradni fond Brzina Ant-Zetor 4135F


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.