Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 18.03.2021. 16:00

LEMKEN veoma zadovoljan prodajom od 365 miliona evra, ostvarenoj uprkos koroni

Najtraženiji proizvodi bili su sejalice i priključci za okopavanje, dok je najveća prodaja zabeležena u Francuskoj, Rusiji, Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu.  

Foto: Lemken.com
  • 433
  • 102
  • 0

Uprkos krizi izazvanoj virusom korona, kompanija LEMKEN je sa ukupnim ostvarenim prihodom od 365 miliona evra ostvarila dobru finansijsku godinu. Najtraženiji proizvodi bili su sejalice i priključci za okopavanje, dok je najveća prodaja zabeležena u Francuskoj, Rusiji, Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu.  

"Uspeli smo da održimo proizvodnju protekle godine, a da nismo ugrozili zdravlje svojih 1.631 radnika širom sveta. Iako smo odustali od proizvodnje prskalica, postigli smo zacrtane ciljeve i s rezultatima smo izuzetno zadovoljni“, rekao je direktor kompanije Antony van der Ley dodavši da se nada da će uskoro ponovo uspostaviti kontakt "licem u lice" s kupcima i organizovati dešavanja kakva su bila pre pandemije poput demonstracije mašina na poljima. 

I filijale ostvarile dobre rezultate

LEMKEN filijale takođe su zabeležile dobru prodaju. Tako je holandska kompanija Steketee, koja je od 2018. godine deo LEMKEN grupacije, prošle godine zabeležila rast prodaje od čak 30 odsto.

"Velika je potražnja za priključcima za okopavanje, kultivatorima i priključnim mašinama za prskanje u trake radi smanjenja upotrebe pesticida“, rekao je tom prilikom izvršni direktor kompanije Steketee Iljan Schouten.

Dalje, firma AgroVision prošle godine odlučila je da ukine proizvodnju prskalica i svoje znanje preusmeri u modernu tehnologiju preciznog okopavanja. Ovaj potez se, kaže Van der Ley, za sada pokazao kao uspešan. 

S obzirom na veliko očekivanje daljeg rasta, uložili su u fabrici firme Haren u najsavremeniju montažu, koja je od početka ove godine postavljena za proizvodnju sejalica. 

Podseća, u svom asortimanu između ostalog nude prilagodljive priključke za okopavanje koji omogućuju visoko ekonomičnu kontrolu korova zahvaljujući kameri za nadzor svake pojedinačne biljke. Isto tako, uspešno su se pozicionirali na tržište i novi modeli rasipača mineralnog đubriva dorasli različitim radnim uslovima. 

Planova za budućnost na pretek

Što se tiče nove ponude na tržištu, ona uključuje hibridni kultivator Koralin 9 za ultra plitku obradu zemljišta, kompaktni kultivator Kristall za radne širine do 10 metara i novu OptiStone zaštitu od preopterećenja plugova. U segmentu sejalica su, objašnjava direktor, započeli proizvodnju nove generacije sejalica modela Saphir i Solitair, koje uključuju dvostruki rezervoar za više semena ili mineralnog đubriva, a na modelu Solitair 23 ISOBUS kontrolu prednjeg rezervoara.

Ono što je još novo je veliki raspon ponude sejalica i proširena tehnologija precizne setve s Azuritom i njegova inovativna DeltaRow tehnologija.

Jedna od bitnih stavki, ističe van der Ley je digitalizacija i umrežavanje, a njihov sistem iQblue connect, koji je nagradilo Nemačko poljoprivredno društvo (DLG) biće prvi sistem dodatne opreme u ponudi koji inteligentno automatizuje radne funkcije priključaka za obradu zemljišta pomoću upravljača traktora.

Godina 2021. veoma je dobro krenula, kaže direktor, s velikim brojem porudžbina, a očekuje da će se ovaj pozitivan trend samo nastaviti. Prodaja na nemačkom domaćem tržištu i dalje je konstantno visoka, iako međunarodna dominira sa 77 odsto udela u ukupnoj. 

Za više informacija o svim modelima priključaka, obratite se kompaniji LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Prihodi Prodaja DeltaRow tehnologija IQblue connect Sejalice


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com