Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Penka
  • 12.06.2018. 18:00

Krava Penka, koja je zalutala u Srbiju iz Bugarske - neće biti uspavana

Steona krava Penka trebalo je da bude uspavana zbog propisa EU o zaštiti bezbednosti.

Foto: Novinite
  • 1.080
  • 52
  • 0

Slučaj steone krave Penke, koja je iz Bugarske iz sela Kopilovci zalutala u Srbiju, a potom se nakon dve nedelje vratila, postao je planetarno poznat. Krava je protrčala kraj carinika, koji su u jednom trenutku uspeli da je zaustave, ali se potom otrgla i odgalopirala do Bosliegrada, pišu Novinite. Pošto je životinja granicu Evropske unije prešla bez neophodne zdravstvene dokumentacije, trebalo je da bude uspavana. Prema strogim propisima EU o zaštiti bezbednosti, za transport goveda preko granice, životinje moraju da imaju dokumentaciju koja potvrđuje da su zdrave.

Penka će živeti!

Međutim, Bugarska je saopštila da će poštedeti život kravi Penki, prenosi Sputnik. Testovi su potvrdili da je Penka zdrava i da se očekuje da će se do kraja nedelje vratiti u selo koje je udaljeno 40 kilometara od Srbije. Penkin vlasnik Ivan Haralampjev (Haralampyev) ima sedam grla, za koje očekuje subvencije od oko 7.000 evra godišnje. Za njega su ti prihodi od životnog značaja, jer nema druge.

Peticija za spas Penke

Inicijativi da krava bude spasena, priključio se i nekadašnji muzičar grupe Bitls, Pol Makartni (Paul McCartney). Na svom Fesjsbuk nalogu je napisao: "Mislim da bi bilo zaista divno videti da ne dođe do izvršenja kazne nad ovom steonom kravom. Ona nije uradila ništa loše". Organizovana je čak i peticija da Penka ostane u životu.

Priču o Penki pogledajte u video prilogu britanskog Telegrafa:


Tagovi

Penka Bugarska Srbija Krava Granica Bezbednost


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D