Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadruge
  • 24.02.2021. 10:00

Konkurs za dodelu pomoći zadrugama - krajem marta

Novina programa su zemljoradničke ili poljoprivredne zadruge čija je registrovana delatnost bavljenje seoskim turizmom, zatim proizvodnja predmeta ili obavljanje starih i umetničkih zanata...

Foto: Julijana El Omari
  • 119
  • 15
  • 0

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić najavio je da će konkurs za dodelu pomoći zadrugama biti raspisan krajem marta, prenosi Beta.

"Pograma podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Srbije" je prvi u nizu programa koje će Ministarstvo za brigu o selu sprovoditi u toku 2021. godine.

Kako je istaknuto na sajtu ovog Ministarstva, za te namene izdvojeno je 500 miliona dinara, stare zadruge mogu da računaju na pomoć do 15 miliona, a nove na iznos do 7,5 miliona dinara.

Zadruge starih zanata, seoskog turizam...

Novina programa su zemljoradničke ili poljoprivredne zadruge čija je registrovana delatnost bavljenje seoskim turizmom, zatim proizvodnja predmeta ili obavljanje starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti, kao i zadruge čiji su osnivači pripadnici osetljivih društvenih grupa, a bave se tim delatnostima.

Program podrške zadrugama praktično predstavlja nastavak realizovanog projekta popularno nazvanog "500 zadruga u 500 sela", u okviru koga je sa čak 1,7 milijardi dinara podržan rad 152 zemljoradničke i poljoprivredne zadruge.

Projekat "500 zadruga u 500 sela" prevazilazi sva očekivanja

Kako smo ranije pisali, ukupan iznos od 667,2 miliona dinara, posle trećeg konkursa, dobilo je 58 zadruga - osam stočarskih, devet voćarskih, 14 ratarskih, sedam povrtarskih, šest pčelarskih, jedna zadruga koja se bavi hortikulturom i 13 zadruga koja će sredstva koristiti za više faze prerade proizvoda. Bespovratna sredstva, pre svega za tehnološki iskorak, dobile su i dve složene zadruge, jedna sa teritorije centralne Srbije i jedna iz Vojvodine.


Tagovi

Zadruge Milan Krkobabić Konkurs Seoski turizam


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu