Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 05.04.2021. 10:30

Kikinda izdaje poljoprivredno zemljište u javnoj svojini u zakup

Od ponuđenog 51 ha, obradivo je oko 5,7 odsto, a ostale parcele koriste se za košenje i ispašu.

Foto: Bigstock/vrstudio
  • 89
  • 5
  • 0

Grad Kikinda raspisao je javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini. Oglasom je precizirano da se parcele izdaju od 15. aprila do 31. oktobra, a javnim oglasom obuhvaćena je 41 šifra. Rukovodilac Odseka za poljoprivredu Dalibor Oličkov precizirao je da se zainteresovanima u zakup nudi oko 51 hektar poljoprivredog zemljišta. Od ponuđene površine, obradivo je oko 5,7 odsto.

"Ostale parcele koriste se za košenje i ispašu. Na ovaj oglas mogu da se jave pravna i fizička lica, nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Neophodan formular za učešće na javnom oglasu dostupan je na sajtu KikindaOnline, kao i u Uslužnom centru. Osmi april krajnji je rok za dostavu dokumentacije", naveo je Oličkov i dodao da će se otvaranju ponuda pristupiti već 9. aprila.

Ispaša u Vojvodini - put ka ekonomičnijem uzgoju stoke

"Parcele će u zakup dobiti fizičko ili pravno lice koje je ponudilo najveću cenu na osnovu prikupljenih zatvorenih ponuda. U obavezi su da, u roku od pet dana, uplate sredstva za zakup. Početna cena za livade i pašnjake iznosi 4.805 dinara, za hektar obadivog zemljišta 24.027 dinara, a za neobradivo 2.877 dinara. Najatraktivnije lokacije nalaze se oko bivše kikindske kasarne", kaže rukovodilac odseka za poljoprivredu i dodaje da se njihova površina kreće od jednog do tri hektara, a prvenstveno služe za otkos.

Detaljnije informacije svi zainteresovani mogu dobiti u Uslužnom centru, ili u kancelariji 70 Gradske uprave, kao i na broj telefona 0230 410-223.


Tagovi

Zakup Državno poljoprivredno zemljište Kikinda Oglas Pašnjaci Ispaša


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...