Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganje u mehanizaciju
  • 26.11.2021. 07:30

Još pametnije mašine na vidiku? Trimble Ventures ulaže u Monarch Tractor

Monarch Tractor nudi električnu autonomnu platformu pametnog traktora koja povećava efikasnost, maksimizira profitabilnost, ali i osnažuje održivost.

Foto: Facebook/Monarch Tractor
  • 66
  • 25
  • 0

"Trimble Ventures" saopštio je da počinje ulaganje u "Monarch Tractor", firmu za poljoprivrednu tehnologiju sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Reč je o proizvođaču prve u svetu potpuno električne, autonomne kompaktne platforme za pametne traktore koja omogućava produktivnu i održivu poljoprivredu.

Poljoprivrednici se danas suočavaju s brojnim izazovima, uključujući nedostatak radne snage, vremenske prilike, zabrinutost za bezbednost, osiguranje održivosti, propise i još mnogo toga. Kako stoji u saopštenju, "Monarch Tractor" rešava te probleme kombinujući elektrifikaciju, automatizaciju, mašinsko učenje i analizu podataka kako bi poboljšao postojeće operacije farmera, povećao produktivnost i bezbednost rada kao i povećao prinose uz smanjenje troškova i emisija štetnih gasova.

Na tržište stiže prvi električni samohodni traktor

"Usredsređeni smo na ulaganje u kompanije koje rešavaju važne probleme na tržištima koja su u skladu sa Trimble-ovom misijom transformacije načina na koji svet funkcioniše", izjavio je Fil Savarinski, izvršni direktor i suvlasnik kompanije.

Dodao je da je "Monarch Tractor" pionir tehnologije, koji nudi električnu autonomnu platformu pametnog traktora koja povećava efikasnost, maksimizira profitabilnost ali i osnažuje održivost same poljoprivrede.

"Ovo je uzbudljiva prilika za ubrzavanje inovacija, digitalnu transformaciju i donošenje novih rešenja u poljoprivrednu industriji", zaključio je.

Osim u agrarnom sektoru, u ovoj kompaniji ulažu u inovacije i digitalnu transformaciju i u građevinarstvu, transportu i drugima. Međutim, uslovi ovoga ulaganja još uvek nisu objavljeni.


Tagovi

Trimble Ventures Monarch Tractor Ulaganje Investitori Pametna poljoprivreda Održivost


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.