Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • R975i
  • 08.08.2021. 18:00

John Deere predstavio svoju najveću vučenu prskalicu do sada

Novi model R975i kapaciteta je 7.500 litara sa zatvorenim sistemom punjenja kojim se sprečava kontakt rukovaoca sa hemikalijama i njihovo izlivanje, a ključan je i raspon krila kao i razmak mlaznica.

Foto: John Deere
  • 203
  • 45
  • 0

Poput ostalih prskalica serije R900i i novi model R975i biće opremljen tehnologijom precizne poljoprivrede. Kako ističu iz kompanije John Deere ovaj model nastao je kao odgovor na zahteve kupaca za većim rezervoarom i širim granama, kao i za veću tačnost, manju potrošnju pesticida kao i praktičnost pri punjenu i rukovanju.

Novi kapacitet od 7.500 litara pridružiće se sledeće godine ostatku asortimana te serije, odnosno rezervoarima od 4.400, 5.200 kao i 6.200 litara. Ovaj veći bi trebalo da omogući poljoprivrednicima uštedu vremena i veću produktivnost jer će manji broj puta morati da ga pune. Dokazani sistem rešenja PowrSpray sa dve hidraulične centrifugalne pumpe takođe pomaže da se ubrza vreme punjenja, poboljšava nanošenje i povećava tačnost.

Po prvi put modeli serije M900 (i) i R900i ponudiće kao opciju razmak mlaznica 25 cm. To je centrirano rešenje, što znači da se između svakog para tela mlaznica postavlja još jedna dodatna na razmak od 50 cm. John Deere je takođe postavio još po jednu dodatnu na svaki kraj krila kako bi ponudio potpunu pokrivenost i eliminisao nedovoljno doziranje na krajevima grane.

Ušteda pesticida šest evra po hektaru

Sve vučene prskalice biće opremljene opcijama uvedenim u seriji R700i ove godine. To uključuje individualnu kontrolu mlaznica koja smanjuje prekomerno i nedovoljno doziranje pesticida, doprinoseći boljoj zaštiti useva uz smanjenje troškova. Još jedna njena posebnost je zatvoren sistem punjena prema ISO standardima kojim se sprečava kontakt sa hemikalijama kao i njihovo izlivanje.

Na prskalicama serije M700 (i) i R700i, dodatna ključna karakteristika za nemačko i holandsko tržište su nova krila raspona 33 metara sa opcijama upravljanja pojedinim sekcijama od tri metra ili pojedinačnim mlaznicama. Tako je usklađena sa malim sejalicama od tri metra radnog zahvata, kao i usevima sa međurednim razmakom 75 cm, omogućujući manje prolaza sa jednim rezerovarom, a time i povećavajući produktivnost.

Kako su poručili iz ove kompanije, pojedinačna kontrola mlaznica omogućuje uštedu sredstava za zaštitu bilja u iznosu od gotovo šest evra po hektaru. Taj podatak su dobili računajući utrošak pesticida na gazdinstvu koje proizvodi pšenicu i obrađuje 500 hektara poljoprivrednog zemljišta, a na herbicide troše 53 evra kao i fungicide 65 evra po hektaru.


Tagovi

John Deere Vučena prskalica Veći kapacitet R975i


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.