Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evropski izvoz
  • 25.07.2019. 13:00

Izvoz poljoprivredno - prehrambenih proizvoda EU i dalje raste rekordnom brzinom

Prema najnovijim dostupnim mesečnim podacima (za maj 2019.), izvoz poljoprivredno - prehrambenih proizvoda raste 13% brže nego pre godinu dana.

Foto: Depositphotos/artfotoss
  • 82
  • 4
  • 0

Najnoviji izveštaj o trgovini poljoprivredno - prehrambenim proizvodima koje je objavila Evropska komisija u ponedeljak, 22. jula pokazuje da se snažan porast izvoza beleži od početka godine.

Prema najnovijim dostupnim mesečnim podacima (za maj 2019.), izvoz poljoprivredno - prehrambenih proizvoda raste 13% brže nego pre godinu dana, objavila je Evropska komisija.

EU i SAD: Potvrđen sporazum o uvozu goveđeg mesa bez hormona

Najuspešniji izvoz ostvaruje svinjsko meso, alkoholna pića i likeri, vino i vermut kao i hrana za novorođenčad. Najznačajniji rast izvoza zabeležen je u SAD- u, Kini, kao i u Japanu i Kanadi, dva partnera sa kojima je EU nedavno sklopila trgovinske sporazume.

EU govedina uskoro kreće put Japana

Manje (6%- no) povećanje vrednosti uvoza uglavnom je rezultat trgovine uljanim pogačama, kakao zrnima, uljem od tropskog voća i povrća, kao i uvozom iz SAD-a, Kine i Ukrajine.


Izvori

AgPress


Tagovi

Izvoz Poljoprivredno - prehrambeni proizvodi Evropska komisija Svinjsko meso Alkoholna pića


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!