Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 28.10.2021. 15:00

Izabran stipendista Agrokluba za 2021/22. godinu

Ove godine, zainteresovani su se javljali iz Vojvodine i Beogradskog okruga, a najbolji treba da nasledi prošlogodišnjeg stipendistu Dimitrija Jovanovića. Ipak, među aplikantima izdvojio se jedan - Norbert Odri iz Kikinde.

Foto: Norbert Odri
  • 478
  • 299
  • 1

Poljoprivredni portal Agroklub ove godine raspisao je konkurs za stipendiju, drugi po redu, u vrednosti od 75.000 dinara namenjen studentima završnih godina poljoprivrede, veterine i novinarstva.

Tokom prethodna dva meseca tražili smo i vagali najbolje kandidate sa ciljem prepoznavanja i promovisanja mladih kadrova - budućih poljoprivrednih novinara!

Ove godine, zainteresovani su se javljali iz Vojvodine i Beogradskog okruga, a najbolji treba da nasledi prošlogodišnjeg stipendistu Dimitrija Jovanovića. To nije bio lak zadatak, kako je Jovanović postavio visok standard - za 10 meseci stipendiranja napisao je oko 30 tekstova aktuelnih i stručnih tema iz oblasti srpskog agrara. Takođe, svake nedelje obaveštavao nas je o sezonskim radovima u polju na našoj mreži KLUB.

Ove godine pojačanje iz oblasti veterine

Ipak, među aplikantima izdvojio se jedan - Norbert Odri iz Kikinde, student Veterinarske medicine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Kaže, da ga je medicina kao široka oblast oduvek zanimala, a sa druge strane gajio je veliko interesovanje prema životinjama i njihovom načinu prilagođavanja životu. Danas ga najviše zanima kvalitet i bezbednost hrane životinjskog porekla, odnosno provera kvaliteta namirnica, koja sa farme stižu na trpezu.

Pored osnovne, srednje škole, a sada i fakulteta, oduvek je imao želju i da sa "strane" nauči nešto novo i stekne nova iskustva. Tako se prijavio i na konkurs Agrokluba.

Odri u svom "prirodnom habitatu"

"Danas zasigurno znamo da mediji, odnosno novinari imaju ključnu ulogu u društvu. Novinari su ti, koji na određeni način prenose informacije dalje. Stoga je vrlo bitno, da te informacije budu tačne, konkretne i naravno transparentne za ciljnu grupu. Nadam se da ćemo na ovaj način zajedno sa timom uspeti da približimo značaj poljoprivrede, a isto tako i pomoći čitaocima u vezi sa određenom problematikom", siguran je Odri koji ne krije i svoje televizijsko iskustvo i samim tim, raniji dodir sa medijima.

Nakon završenih studija želi da nastavi da se bavi veterinarskom delatnošću, ali isto tako da i dalje radi na sebi i proširivanju svog znanja. Uz Agroklub steći će veštine iz oblasti internet medija i poljoprivrednog novinarstva, a mi mu ovim putem želimo dobrodošlicu u naš tim i srećan rad! :)


Tagovi

Agroklub stipendista Konkurs Norbert Odri Stipendisti


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...