Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Presuda
  • 11.09.2019. 19:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Iz vlastitog vinograda uzela drva, sud je kaznio s oko 16.000 dinara

U vinogradu nasleđenom od bake posekla stabla bagrema i dovezla ih kući za ogrev pa završila na sudu...

Foto: Depositphotos/glebchic
  • 3.692
  • 172
  • 0

Zbog drva za ogrev koja je dovezla iz vlastitog zapuštenog vinograda, učiteljica (48) i majka dvoje dece završila je na sudu i s kaznom od 1.000 kuna (oko 16.000 dinara)! Neverovatna priča koju je preneo Večernji list, dogodila se u Bjelovaru, a presudu je doneo tamošnji Prekršajni sud.  

"Proglašena je krivom i kažnjena jer je iz svog zapuštenog vinograda u vlastito dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrev. Sud je učiteljicu kaznio s 900 kuna i 100 kuna troškova postupka, jer je ogrevno drvo bagrema prevezla bez teretnog lista. Učiteljica je, tako, kažnjena jer je iz zapuštenog vinograda koji je nasledila od bake posekla vlastita stabla bagrema kako bi se tokom zime imala čime grejati", piše Večernji. 

Prema Državnoj inspekciji koja ju je i prijavila, prekršaj je počinila od novembra prošle godine do aprila ove godine, a kriva je jer je prevezla i postavila u vlastito dvorište vlastita drva za ogrev, ali bez teretnog lista. Time je, presuđeno je, počinila prekršaj iz Zakona o šumama. 

"Prilikom odmeravanja kazne, navodi se u presudi, “sud je uzeo u obzir porodično i imovinsko stanje okrivljene, a kao olakšavajuća okolnost ceni se priznanje počinjenog prekršaja, dosadašnje nekažnjavanje i izraženo kajanje”. Za taj prekršaj predviđene su veće novčane kazne, ali sudija veli da je na kraju odlučila biti blaža prema učiteljici", zaljučuje Večernji. 


Izvori

Večernji list


Tagovi

Vinograd Bagrem Presuda Kazna Učiteljica


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!