Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoske kuće
  • 23.01.2021. 16:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Inđija

Inđija: Mladi bračni parovi do kraja januara u novim kućama - na selu

Obezbedili smo skoro po milion dinara za svaku porodicu i očekujem da će se do kraja januara mladi bračni parovi naći u svojim kućama, rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Foto: Depositphotos/kyolshin (ilustracija)
  • 258
  • 38
  • 0

Sedam mladih bračnih parova sa teritorije opštine Inđija dobilo je Ugovor o sufinansiranju kupovine kuća na selu, ispunivši uslove konkursa. Prema Javnom pozivu, ova opština finansira 50 odsto od vrednosti nekretnine ili maksimalno do milion dinara.

Rešenje stambenog pitanja za sedam mladih bračnih parova sa područja inđijske opštine je najvažniji korak u životu. Svoj život žele da nastave na selu i tako su dobili podršku lokalne samouprave. Potpisivanjem ugovora stavili su tačku na svoju odluku.

"Ovakva podrška lokalne samouprave nama, mladim bračnim parovima, u ovo vreme je izuzetno značajna. Uspelimo smo da rešimo jedan od najvećih problema tako da sada imamo svoj krov nad glavom, a što je još važnije život nastavljamo na selu, što je i bila naša želja", kaže Tamara Pešut iz Inđije.

Sedam parova dobilo je podršku opštine (foto: Zlatko Markovinović)

Njeno mišljenje dele i ostali potpisnici ugovora, a među njima i Dušan Kolundžija, takođe iz Inđije.

"Moram da se zahvalim lokalnoj samoupravi na ovakvoj podršci, koja nama koji smo tek osnovali porodice mnogo znači. Sada je svakako lakše planirati dalji život, jer kada imaš krov nad glavom sve je lakše. Moram reći i da iznos koji smo dobili za kupovinu kuće nije mali i bez toga teško da bi stambeni problem rešili", kaže Kolundžija.

Dobar odziv i za kupovinu mehanizacije

Pomoć mladim bračnim parovima je mera koja je planirana u 2020. godini, a sredstva su obezbeđena u budžetu te lokalne samouprave. U Agenciji za ruralni razvoj kažu da su zadovoljni odzivom mladih bračnih parova i smatraju da je ova vrsta pomoći veoma važna.

"Veoma smo zadovoljni što je ovaj projekat za ostanak mladih na selu dao dobar rezultat. Pošto je činjenica da je ova mera izuzetno dobra, nema razloga da i u 2021-oj godini ona ne bude nastavljena", poručuje direktorka Agencije za ruralni razvoj Opštine Inđija Ivana Pejović Ševrt.

"Ove godine ostaće sve mere koje su izuzetno važne za naše poljoprivrednike, tako da očekujem da nastavimo sa pomoći za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, mera koja je naišla na veoma dobar odziv naših poljoprivrednika", dodaje Pejović Ševrt.

Do kraja januara useljenje

Ugovore je mladim bračnim parovima uručio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je istakao da je ovaj projekat još jedan u nizu kojim se pomaže porodica.

Gak: "Selo bez meštana, ne vredi ništa!"

"Ovim projektom ne pomažemo samo mladim bračnim parovima, nego i deci, čitavim porodicama. Obezbedili smo skoro po milion dinara za svaku porodicu koja se javila na naš Javni poziv i očekujem da će do kraja januara sve biti gotovo i da će se mladi bračni parovi naći su svojim kućama. Ovo je još jedna mera koja će doprineti razvoju sela, jer selo bez stanovnika ništa ne vredi", ocenio je prilikom potpisivanja ugovora sa mladim bračnim parovima Vladimir Gak.

Podsetimo, ovaj javni poziv predstavlja deo Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja sremske opštine.


Tagovi

Useljenje Mladi bračni parovi Kuće na selu Vladimir Gak Javni poziv


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".