Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IMT
  • 05.08.2015. 18:00

IMT ugasio proizvodnju u Srbiji!

Direktor tvrtke, Zoran Radosavljević potvrdio je da je proizvodnja u IMT-u ugašena. Prošloga tjedna pokrenut je i zahtjev za otvaranje stečajnoga postupka.

Foto: kurir.rs
  • 1.818
  • 487
  • 0

Poslije 61 godine, stala je proizvodnja Industrije mašina i traktora. Radnicima su uručene otpremnine i zatražen je stečaj, javlja kurir.rs. Svim preostalim radnicima, a bilo ih je 370, prošloga su tjedna uručene radne knjižice. IMT praktički više ne postoji.

Radnicima IMT duguje više od 20 plaća. Da bi dobili otpremnine u visini od 20 eura po godini staža, svi radnici morali su pristati da im se isplati samo njih devet. One će im biti isplaćene tokom prodaje ili likvidacije tvrtke. "Morali su pristati i da im država poveže staž za samo dvije, umjesto za četiri godine, koliko im nije povezano, ali pod uvjetom da ne tuže firmu", izjavio je Petar Grbić, direktor Industrijskog sindikata u IMT.

Direktor tvrtke, Zoran Radosavljević potvrdio je da je proizvodnja u poduzeću IMT obustavljena. Prošloga tjedna pokrenut je i zahtjev za otvaranje stečajnoga postupka.

Podsjetimo, ovaj srpski gigant osamdesetih je godina proizvodio 42.000 traktora godišnje. Sada je IMT u blokadi 2,9 milijardi dolara, a prošle godine iz tvrtke otišlo je 530 zaposlenika.

Foto: kurir.rs


Tagovi

Stečajni postupak IMT Industrija motora i traktora Zoran Radosavljević Petar Grbić Traktori Plaće Isplata Otpremnine Radnici Proizvodnja


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.