Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 30.03.2023. 16:30
  • Bosna i Hercegovina

I poljoprivrednici BiH najavili protest: "Sahranjuju poljoprivredu prekomernim uvozom"

Najava protesta, naglašava, nije upozorenje, već poziv svim poljoprivrednim proizvođačima da im se pridruže narednog petka ispred Agrotržnog centra.

Foto: Depositphotos/witoldkr1
  • 119
  • 64
  • 0

Poljoprivrednici iz Bijeljine, uz podršku kolega iz drugih delova Bosne i Hercegovine, izaći se na proteste sledeće nedelje, 7. aprila u 12 sati, potvrdio je za Agroklub, predsednik Udruženja poljoprivrednika "Sela Semberije i Majevice", Savo Bakajlić, koji će, kako je rekao, biti na čelu kolone. 

Nema odustajanja

Najava protesta, naglašava, nije upozorenje, već poziv svim poljoprivrednim proizvođačima da im se pridruže ispred Agrotržnog centra. Strpljenja da se ispune uslovi i molbe farmera je ponestalo, pa je skup najavljeni u policiji i on će, tvrdi, biti održan. 

"Tražili smo od resornog ministarstva 'ruku primirja' u vezi priče o retroaktivnoj naplati poreza na dohodak, nismo dobili nikakav odgovor i kako smo i tada najavili, izlazimo na proteste", precizira razloge Bakajlić. 

Okupiće se, kako navodi, poljoprivrednici iz cele BiH, a biće potpisana i platforma o zajedničkom nastupanju ovog te Udruženja poljoprivrednika FBiH i Udruženja "Žito" iz Odžaka. Ne isključuju ni mogućnost formiranja novog udruženja koje će boriti za interese svih proizvođača protiv uvozničkog lobija i drugih problema koji ih opterećuju. 

"Očekujemo veliki broj poljoprivrednika. Mi se povući nećemo, jer oni sahranjuju poljoprivrednu proizvodnju prekomernim uvozom. Ja, kao predsednik, stajem ispred svih njih", poručuje Bakajlić. 

Traktorima pred Agrarni fond

Poljoprivrednici traže i smenu direktora Agrarnog fonda Bijeljina Zlatana Lazarevića, jer je sredstvima ove institucije, umesto da ih usmeri u razvoj agrara, asfaltirao seoske puteve, iako za to nisu nadležni. Ukoliko do dana protesta, Lazarević ne bude smenjen, najavili su da će traktorima blokirati ulaz u prostorije Agrarnog fonda.

Najavljen protest poljoprivrednika širom Srbije - 5. april

Podsetimo, Nacionalna asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je protest u više gradova Srbije 5. aprila - koja će svoje nezadovoljtsvo izraziti blokadom puteva.


Tagovi

Protest Nezadovoljstvo BiH Bijeljina Savo Bakajlić Agrotržni centar


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.