Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Takmičenje
  • 03.06.2020. 08:00

I ove godine za domaćinstvo koje su laste izabrale - tona kukuruza

Da bi učestvovali na takmičenju učesnici moraju ove godine da poseduju najmanje jedno ili više zauzetih gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu. Broj gnezda mora biti dostavljen do 15. juna do 20:00 časova.

Foto: JumpStory
  • 443
  • 21
  • 0

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i ove godine kroz takmičenje "Domaćinstvo koje su laste izabrale" podržaće mala poljoprivredna domaćinstva koja se agrarom bave na tradicionalan način. Opstanak seoskih lasta zavisi od štala vrednih domaćina u kojima one svijaju gnezda i pronalaze insekte kojima se hrane. Srećno domaćinstvo sa najviše gnezda seoskih lasta Društvo će nagraditi tonom kukuruza.

Laste mogu da vam donesu 1.000 kilograma kukuruza!

Da bi učestvovali na takmičenju učesnici moraju ove godine da poseduju najmanje jedno ili više zauzetih gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu. Broj gnezda mora biti dostavljen do 15. juna do 20:00 časova.

Jedan učesnik - jedno gazdinstvo

Nagrađuje se domaćinstvo sa područja Republike Srbije koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća. Svaki učesnik može kandidovati samo jedno domaćinstvo. U slučaju da postoje dva ili više domaćinstva sa istim brojem aktivnih gnezda, o pobedniku će odlučiti žiri.

Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Po izboru, a pre proglašenja pobednika, žiri će proveriti verodostojnost broja gnezda koja je učesnik prijavio.

Petkovići imaju više od 80 lastavičjih gnezda

Prijavljivanje se vrši putem prijavnog formulara ili putem telefona na broj 011/33-43-902.

Sve dodatne informacije možete pronaći na ovom linku i slanjem upita na imejl proleceuzivo@pticesrbije.rs, ili pozivom na telefon 021/631-83-43 i 011/334-39-02.


Izvori

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije


Tagovi

Domaćinstvo koje su laste izabrale Tona kukuruza Seoske laste Gnezda laste Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)