Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grejanje
  • 14.10.2022. 09:00

Grejna sezona se ne odlaže? Odluka na lokalnim samoupravama?

Razmatrana je i situacija u vezi sa snabdevanjem naftom i naftnim derivatima, koje se odvija stabilno, kao i rešavanjem problema u snabdevanju tržišta peletom.

Foto: Depositphotos/kalinovsky (ilustracija)
  • 76
  • 39
  • 0

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je posle sednice Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, da su svi subjekti u energetskom sistemu, EPS, EMS, EDS, "Srbijagas", toplane i Uprava za rezerve energenata, spremni za početak grejne sezone i da nema razloga za odlaganje.

I Poslovno udruženje "Toplane Srbije" i "Beogradske elektrane", kao i EPS, EMS, EDS, "Srbijagas", Uprava za rezerve energenata su potpuno spremni za početak grejne sezone 15. oktobra u skladu sa Zakonom o energetici, istakla je Mihajlovićeva.

Premijerka u tehničkoj Vladi Ana Brnabić, s druge strane, navela je da će, prema vremenskoj prognozi, temperatura biti između 22 i 25 stepeni, istakavši da nema potrebe da se u toj situaciji ponašamo kao rasipnici i da besmisleno trošimo energente, ako za to nema potrebe.

Brnabićeva je naglasila da bi konačnu odluku o početku grejne sezone trebalo da donosu lokalne samouprave, napominjući da nije ista temperaturu u Sjenici, gde je uvek hladnije i u nekim drugim gradovima u Srbiji.

Razmatra se snabdevanje naftom i peletom

Svi su spremni, ima dovoljno energenata, i gasa i mazuta. Ono što je dobra vest jeste da EPS već nekoliko dana ne uvozi struju, navela je ministarka energetike. Takođe, razmatrana je situacija u vezi sa snabdevanjem naftom i naftnim derivatima, koje se odvija stabilno, kao i rešavanjem problema u snabdevanju tržišta peletom.


Tagovi

Grejanje Pelet Mazut Gas Zorana Mihajlović Ana Brnabić Grejna sezona Odlaganje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.