Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenske nepogode
  • 24.05.2017. 12:00

Grad naneo štetu, voda će se zadržati

Nevreme koje je juče zadesilo delove naše zemlje nanelo je štete, kada je u pitanju nalet grada, a voda će se zadržati na oranicama, govore procene.

Foto: Verica Matić
  • 2.193
  • 107
  • 0

Nevreme koje je juče zadesilo delove naše zemlje nanelo je štete, kada je u pitanju nalet grada, a voda će se zadržati na oranicama, govore procene. U najavi je nestabilno vreme, koje će doneti još padavina.

Poplave u Krupnju

Krupanj su ponovo pogodile poplave, jer je za sat i po palo 70 litara kiše po metru kvadratnom. Poljavljeno je 12 kuća. Nabujale rekle su se tokom večeri povukle u korita. Sve brane, koje su napravljene nakon poplvaa 2014. godine, bile su pune do vrha, preneo je RTS.

Nakon što je u aprilu uništeno oko 500 hektara malinjaka, kao i voćnjaci, stanovnici, loše će proći i stotine hektara oranica u slivu Likorde.

"Sektor za vanredne situacije MUP-a je u punoj pripravnosti, prati se situacija u celoj zemlji. U Krupnju pojačali ekipe prateći eventualne padavine u toku današnjeg dana, kao i narednih dana", rekao je Saša Rančić, načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice.

Novi Sad: za dva sata 52 litra kiše

Novosadske ulice juče su bile potpoljene, posebno na Bulevaru patrijarha Pavla, Detelinari, Klisi, Novom Naselju i na drugim kritičnim tačkama, jer je palo neuobičajeno mnogo kiše po kvadratnom metru - čak 52 litre. Padao je i sitan grad.

"Gradska mreža može da primi 20 litara po kvadratu i to je razlog problema. Svi građano koji imaju ili budu imali probleme, mogu da se jave na brojeve telefona gradskoj komunalnoj inspekciji 4872-444, 4872-520 i 4872-530 i Upravi za vanredne situacije-operativnom centru Novi Sad na broj 1985",rekao je Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković, a prenosti RTV.

Užički kraj pod ledom

Sevojno je bilo pod gradom duže od 20 minuta, a padao je onaj veličine graška i lešnika. Najveću štetu pretrpelo je povrće. Na oranicama, kao i na ulicama, bilo je mnogo vode.

Protivgradne rakete iz Srema

Ispaljeno je više od 30 protivgradnih raketa na teritoriji Sremske Mitrovice. Dejstvovalo se i iz iriške opštine, gde je led veličine oraha naneo štetu zasadima.

"Čitava nedelja je nestabilna, a dejstvujemo kada se najavi pojava grada. Čalma, Laćarak, Kuzmin, Martinci, Zasavica ostali su bez raketa tokom noći, ali će to biti popunjeno", rekao je za RTV Tomislav Ilić iz Protivgradne stanice u Sremskoj Mitrovici.

Foto: Verica Matić


Tagovi

Grad Kiša Novi Sad Krupanj Srem Sevojno Tomislav Ilić Vladimir Stojković Saša Rančić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.