Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Autor godine 2020
  • 31.12.2020. 14:00

Gordana Nastić - autor 2020 godine! Sa terena - na stranice Agrokluba

U vremenu kada je bilo "opasno po zdravlje" izlaziti napolje i susretati se sa ljudima, Gordana Nastić nam je uvek donosila najzanimljivije priče iz Pčinjskog okruga, o mladim i starijim entuzijastima u poljoprivredi, o starim i zaboravljenim zanatima, stručnim savetima, neobičnim pojavama...

Foto: Privatna arhiva
  • 512
  • 449
  • 1

Već šestu godinu zaredom, Agroklub nagrađuje najboljeg autora godine, a ove 2020. titulu je ponela Gordana Nastić, dopisnica iz Vranja, koja kaže da je ovom vešću bila u prvi mah iznenađena, ali joj je veoma prijala.

Nakon duže novinarske karijere, konkurisala je za dopisnički posao na našem portalu i već više od dve godine uspešno sarađujemo.

"Naišla sam na odličan prijem što mi je omogućilo da čak iz Vranja, gde se nalazim, osetim da radim sa ljudima koji dobro znaju svoj posao. U našoj saradnji je sve transparentno i sve probleme rešavamo, kako bi moji Vranjanci rekli, na gospodski način. Taj način saradnje veoma cenim", kaže Gordana, a mi se slažemo.

Kreativnost u tekstu dolazi sa terena

U vremenu kada je bilo "opasno po zdravlje" izlaziti napolje i susretati se sa ljudima, Gordana Nastić nam je uvek donosila najzanimljivije priče iz Pčinjskog okruga, o mladim i starijim entuzijastima u poljoprivredi, o starim i zaboravljenim zanatima, stručnim savetima, neobičnim pojavama...

Gordana na jednom od svojih zadataka

"Igrom slučaja svoju novinarsku karijeru počela sam sa tekstovima o poljoprivredi i veoma zavolela rad na terenu. Teme koje sam obrađivala iz ove oblasti su bile toliko zanimljive da je u potpunosti dolazila do izražaja moja kreativnost. To su čitaoci umeli da prepoznaju i za mene je to bila velika nagrada."

Terenski rad za vreme korone bio je svima jako otežan, ali Gordanina istrajnost i posvećenost, samo je doprinela odluci uredništva da nagradu autora godine, dobije upravo ona.

"Ja sam imala tu nesreću da radim i u vreme kada su NATO snage bombardovale našu zemlju, tako da mi je to iskustvo koje nosim iz tog perioda pomoglo da se snađem i u vreme korone. Mnogo puta sam znala da krenem na teren neznajući da li ću uopšte uspeti da stignem do sagovornika da obavim razgovor i vratim se do početka policijskog časa", kaže dobitnica nagrade i dodaje da ko radi ovaj posao zna koliko ume da bude stresno.

"Radite svoj posao sa puno ljubavi i rezultati neće izostati"

Međutim, Gordana nije samo poljoprivredni novinar i dopisnik Agrokluba, već se i sama oprobala u agraru. U svojoj bašti uzgaja razno povrće i voće, a pobornik je organske proizvodnje. Iskustvo koje je pri tome stekla pomoglo joj je da bolje shvati i razume probleme ljudi koji se intenzivno bave poljoprivrednom proizvodnjom i to još bolje prenese javnosti kroz svoje tekstove.

Savet koji ima za kolege novinare je da svoj posao rade sa puno ljubavi i da rezultati neće izostati.

Čestitamo, Gordana!

Podsetimo, dosadašnji dobitnici priznanja Agrokluba su: Đorđe Simović (2015, Novi Sad), Jasna Bajšanski (2016, Zrenjanin), Biljana Nenković, (2017. Kragujevac), Željko Dulanović (2018, Nova Varoš) i Andrijana Glišić (2019, Novi Sad).


Tagovi

Nagrada Priznanje Agroklub Autor godine Gordana Nastić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu